Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Κ. Μακεδονία

 
Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Κ. Μακεδονία

Ενημερώθηκε: 16/04/19 - 12:21

Ένοπλες ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές χρηματοκιβωτίων σε Πέλλα, Ημαθία και Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει εννέα άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία ύστερα από έρευνα, ότι αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας, που είχαν συστήσει τουλάχιστον από το 2013. Η συνολική λεία τους εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 120.000 ευρώ.

Οι φερόμενοι ως δράστες, ηλικίας 26 έως 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατά την εγκληματική τους δραστηριότητα εναλλάσσονταν μεταξύ τους σε διαφορετικές ομάδες και διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις, αφαιρώντας χρηματοκιβώτια, καπνικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα. Επίσης φορούσαν κουκούλες και γάντια, ενώ χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα, στα οποία έβαζαν φωτιά ή έριχναν σε κανάλια, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας εξακριβώθηκε ότι από τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Φεβρουάριο του 2018 διέπραξαν συνολικά τρεις ληστείες σε περίπτερα και ένα κατάστημα, όπου με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και καπνικά προϊόντα. Επίσης με χρήση σωματικής βίας λήστεψαν ιδιοκτήτη περιπτέρου, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Τα μέλη της συμμορίας διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις καταστημάτων και εκκλησιών, από όπου αφαίρεσαν τέσσερα χρηματοκιβώτια με χρηματικά ποσά και λαχεία. Επιπροσθέτως φέρεται ότι έκλεψαν έξι οχήματα για την τέλεση των παραπάνω εγκλημάτων.

Συνολικά αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 44.500 ευρώ, τσιγάρα και λαχεία η αξία των οποίων ανέρχεται στις 79.000 ευρώ. Τέσσερα από τα κλεμμένα οχήματα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ενός 44χρονου, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς διαπιστώθηκε ότι παρέλαβε από τα μέλη της συμμορίας μέρος των κλεμμένων τσιγάρων με σκοπό την πώλησή τους.

Η έρευνα των αστυνομικών για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται. Η δε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.