Εξόρμησαν στις παραλίες της Αττικής οι Αθηναίοι-Φόβοι για την ρύπανση του "Αγία Ζώνη"

 
Στη σκιά της θαλάσσιας ρύπανσης του "Αγία Ζώνη" οι πρώτες ηλιοθεραπείες και μπάνια των Αθηναίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή Φωτογραφίας: notia.gr

Ενημερώθηκε: 10/03/18 - 20:28

Ο καιρός ηλιόλουστος, η θερμοκρασία αρκετά καλή το μεσημέρι και οι Αθηναίοι δεν έχασαν ευκαιρία να γεμίσουν τις παραλίες.

θαλάσσια ρύπανση του "Αγία Ζώνη"

Πολλοί έμειναν στην αμμουδιά για ηλιοθεραπεία, άλλοι θαρραλέοι βούτηξαν.Όμως, ο φόβος μήνες μετά την , παραμένει, καθώς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται οδεύοντας σιγά σιγά προς το καλοκαίρι, αν τα νερά είναι κατάλληλα για κολύμβηση.

δήμαρχοι του Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης

notia.gr

Οι , και Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης,πάντως, με δηλώσεις τους στο τονίζουν ότι το κολύμπι στις παραλίες τους είναι ασφαλές.

«Επειδή με ρωτάνε πολλοί αν τα νερά έχουν καθαρίσει, πια με τις διαδικασίες που έγιναν από τις εταιρίες καθαρισμού έχει αποκατασταθεί η κατάσταση, εκτιμώ δηλαδή ότι είναι πια ασφαλές να μπορούμε να κολυμπάμε στα νερά μας άφοβα» είπε ο Ανδρέας Κονδύλης.

Διονύσης Χατζηδάκης

Από την πλευρά του, ο , με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες κολυμβητές του δήμου ότι «σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.Δ1(δ)/Γ.Π. οικ. 94670/20-12-2017 Απόφ. του Υπουργού Υγείας (ΑΔΑ: 70ΡΗ465ΦΥΟ-6ΝΑ) ήρθη η απαγόρευση κολύμβησης στις ακτές Έδεμ, Μπάτης, Φλοίσβος, κατόπιν τούτου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ καθ’ όλο το μήκος των ακτών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου».

Γιατί λοιπόν να μην τους πιστέψουμε;