Φωτιά Εύβοια: Μαύρο τοπίο - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις (video)

fotia
Ενημερώθηκε: 15/08/19 - 20:46

Θλιβερές εικόνες από την Εύβοια. Ένα απέραντο μαύρο τοπίο είναι αυτό που αφήνει πίσω της η φωτιά η οποία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Η πυροσβεστική προσπαθεί να την κατασβήσει καθώς μαινεται σε μια χαράδρα κοντά στο χωρίο Πλατάνα. Κοντά στα 25.000 στρέμματα δάσος έχουν γίνει στάχτη στην Εύβοια. Παράλληλα, σοκάρουν οι φωτογραφίες από τα καμμένα. Εμπρησμό δείχνουν οι μέχρι τώρα έρευνες της πυροσβεστικής.

Η κατάσταση στα σημεία που πέρασε η φωτιά είναι αποκαρδιωτική, ενώ παράλληλα με την κατάσβεση σε εξέλιξη είναι και οι προσπάθειες της πυροσβεστικής ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή στην Εύβοια. Η φωτιά ακόμη δεν έχει ελεγχθεί από τους πυροσβέστες καθώς συνεχίζει να καίει σε μια χαράδρα στο χωριό Πλατάνα και ακόμη είναι μεγάλη.

evia

Η μάχη που δίνουν αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες είναι για να κρατήσουν τη φωτιά στη χαράδρα στο χωριό Πλατάνα και να μην φύγει από εκεί και σύμμαχο φαίνεται πως έχουν τον καιρό, καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει κάτι που κάνει λίγο πιο εύκολο το έργο τους. Ο αγώνας συνεχίζεται πλέον από εδάφους καθώς έπεσε το φως και σταμάτησαν οι εναέριες πτήσεις.

Ενδείξεις για εμπρήσμο

Στο μεταξύ από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγω για… «ανθρώπινο χέρι». Με τις φλόγες να καίνε για τρίτη ημέρα, έχει αρχίσει πλέον να γίνεται ξεκάθαρο μέσα από τα στοιχεία, ότι τα σενάρια εμπρησμού, μάλλον ισχύουν…

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, οι αξιωματικοί της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχουν σαφείς ενδείξεις εμπρησμού για την πυρκαγιά στην Εύβοια. Επίσης, έχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι υπήρχαν τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς στην περιοχή Αγριλίτσα, όταν ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, που καίει για τρίτη ημέρα.

Οι αρχές, προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία για πρόσωπα, που μπορεί να ευθύνονται για αυτές τις τρεις εστίες φωτιάς. Πάντως, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι αρχές μιλούν σαφέστατα για εμπρησμό από πρόθεση.