Γιατροί ΕΣΥ: «Δώρο» στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες η εγκύκλιος Χουλιαράκη

 
Γιατροί ΕΣΥ: «Δώρο» στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες η εγκύκλιος Χουλιαράκη

Ενημερώθηκε: 02/04/18 - 15:19

Δώρο της κυβέρνησης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες αποκαλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί την την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με ζητήματα αστικών αποζημιώσεων σε βάρος των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Χουλιαράκης

Όπως αναφέρει ειδικότερα το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Γ. εξέδωσε με ημερομηνία 18/1/18 (ΑΔΑ : ΩΟΑ1Η-Τ29) εγκύκλιο από την οποία μεταξύ άλλων αβίαστα προκύπτει πως στο εξής επιδικασμένη αστική αγωγή αποζημίωσης σε βάρος δημόσιου νοσοκομείου από ασθενή με το σκεπτικό «βαρειάς αμέλειας», ΘΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ/ΣΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ (!) από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «Black out» στο νοσοκομείο Αττικόν - Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Άρα :

1. Ανοίγει η όρεξη για ένα πραγματικό «πάρτι» εξειδικευμένων σε … «ιατρικά λάθη» δικηγορικών γραφείων. Αναμένεται καταιγίδα αγωγών αλλά και μηνύσεων, αφού το κάθε τέτοιο δικηγορικό γραφείο ΠΑΝΤΟΤΕ σέρνει τον γιατρό στα ποινικά δικαστήρια ώστε αυτός/αυτή να καταδικαστεί πρώτα ποινικά και έτσι να «κερδηθεί» κατόπιν η αγωγή χρηματικής αποζημίωσης στο αστικό δικαστήριο.

ΕΣΥ

2. Ανοίγει η όρεξη των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, στις οποίες προφανώς ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΕΙΧΕ ΚΕΛΑΗΔΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ για την επερχόμενη εγκύκλιο Χουλιαράκη και ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο βομβαρδίζουν τους γιατρούς με … διαφημιστικές προσφορές (!!) για ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής νομικής ευθύνης (!!!). Είναι σαφές πως στο άμεσο μέλλον, μόλις γενικευτεί αυτό το καθεστώς, η κατάσταση θα διαμορφωθεί «όπως Αμερική»: το ύψος των ασφαλίστρων θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την ειδικότητα, την κίνηση του κάθε νοσοκομείου, την κίνηση του κάθε τμήματος κλπ.

Με απλά λόγια πρόκειται για σοβαρότατο αντιδραστικό μέτρο:

1. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει τα γυαλιά στους προκατόχους της περνώντας στα μουλωχτά καταστροφικά μέτρα που «εκκρεμούσαν» εδώ και χρόνια (το συγκεκριμένο από το 2014).

2. Στην κατεύθυνση της παραπέρα πλήρους ιδιωτικοποίησης του συστήματος. Είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ πως οι πενιχροί μισθοί του ΕΣΥ όπως διαμορφώθηκαν και μετά τις τελευταίες περικοπές (2017) π.χ. διευθυντής ΕΣΥ με 20 + χρόνια προϋπηρεσία 1700 ευρώ / μήνα και αντίστοιχα για τις λοιπές βαθμίδες, είναι απαγορευτικοί για αποζημιώσεις, ακριβά ασφάλιστρα κλπ. Οι έντιμοι μαχόμενοι γιατροί του ΕΣΥ ωθούνται είτε να παραιτηθούν ή να γίνουν επίορκοι φακελάκηδες μιζαδόροι ή να αποδεχτούν τα «νόμιμα» φακελάκια από την τσέπη των ασθενών (απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία κλπ) τα οποία επίσης ως προαπαιτούμενα μνημονιακά μέτρα τα απαιτεί από χρόνια η τρόϊκα.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κ.κ. Ξανθό και Πολάκη, «να πάρουν άμεσα θέση για το θέμα και να σταματήσουν να κρύβονται σιωπηροί πίσω από τις πλάτες του υπουργείου Οικονομικών επικαλούμενοι «αναρμοδιότητα». Να ανακοινώσουν αν και σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν», επισημαίνει με έμφαση το Κίνημα.