Γιος καθηγήτριας του σχολείου ο ένας εκ των δραστών του ομαδικού ξυλοδαρμού στον Βύρωνα

 
Γιος καθηγήτριας του σχολείου ο ένας εκ των δραστών του ομαδικού ξυλοδαρμού στον Βύρωνα

Ενημερώθηκε: 14/02/20 - 10:47

Γιος καθηγήτριας του σχολείου ήταν ο ένας εκ των δραστών του ομαδικού ξυλοδαρμού στον Βύρωνα.

Αυτό αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είπε ότι ο 17χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 17 συμμαθητές του, οι οποίοι νωρίτερα έκαναν μπούλινγκ στην αδερφή του θύματος, ενώ επιβεβαίωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι τιμωρήθηκαν με διήμερη αποβολή.

Παράλληλα, για ορισμένους από τους 17 μαθητές εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος. Την ίδια ώρα, στο σχολείο έχουν σταλεί ψυχολόγοι αλλά και ειδικοί επιστήμονες, με στόχο την επαναφορά του σχολικού περιβάλλοντος στην ομαλότητα.

Όσον αφορά την περιβόητη «σέλφι» των δραστών μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα, η κα Κεραμέως ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν προέρχεται από το επίμαχο περιστατικό, αλλά από παλαιότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βίαιος ξυλοδαρμός έλαβε χώρα σε κοινό προαύλιο δύο σχολείων του Βύρωνα, ενός γυμνασίου και ενός λυκείου. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η διάρκεια του ήταν περίπου ενός λεπτού, καθώς η ένταση έληξε με την παρέμβαση των επιβλεπόντων καθηγητών.

Ο δικηγόρος του θύματος, πάντως, υποστήριξε ότι «ο ξυλοδαρμός του μαθητή έγινε με αιχμηρά αντικείμενα», καθώς ο 17χρονος παρ’ ολίγον να χάσει την όρασή του.

Στο μεταξύ, η αδερφή του θύματος, μιλώντας στον «ΑΝΤ1», στάθηκε στο πλευρό του 17χρονου, επισημαίνοντας με νόημα ότι «ο αδερφός μου είναι ένας ήρωας», καθώς τα «’βαλε» με 17 άτομα.

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος, η οποία αποκάλυψε το συμβάν, κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές από άτομο του σχολικού περιβάλλοντος, δίχως να γνωρίζει αν πρόκειται για μέλος της οικογένειας των εμπλεκόμενων μαθητών.