Ιερώνυμος από Ορεστιάδα: κάποιοι δεν αγαπάνε την Εκκλησία και θέλουν αποχριστιανισμό

 
Ιερώνυμος από Ορεστιάδα: κάποιοι δεν αγαπάνε την Εκκλησία και θέλουν αποχριστιανισμό

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση (Φωτό αρχείου)

Ενημερώθηκε: 30/09/16 - 17:34

Συνέχισε την κόντρα με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος,. Σε ομιλία του σε μαθητές από την Ορεστιάδα, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα και οι οποίοι τον επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή., υπογράμμισε: «Πρέπει να αγαπάμε την Πατρίδα και την Ορθοδοξία. Είναι μερικοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα και θέλουν να κάνουν αφελληνισμό και κάποιοι που δεν αγαπάνε την Εκκλησία και θέλουν αποχριστιανισμό».

Και συνέχισε:

«Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται. Είναι δικά μας. Μας ανήκουν και θα τα κρατήσουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, για να προσθέσει πως «ό,τι παραλάβαμε από τους πατέρες μας, είμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, είτε είναι από την πατρίδα είτε από την Ορθοδοξία. Να ξέρετε, από την Ιστορία, ότι όσοι τα έβαλαν με τους δύο αυτούς θεσμούς, έχασαν», ενώ σε άλλο σημείο του λόγου του επισήμανε ότι είναι κρίσιμα τα χρόνια και ότι «μας ζηλεύουν».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος, κατά την επίσκεψή του στην Ορεστιάδα τον περασμένο Απρίλιο, είχε βρεθεί στο 2ο Γυμνάσιο και είχε προσκαλέσει τους μαθητές να επισκεφθούν την Αθήνα -όπερ και εγένετο.

Από χθες, Πέμπτη, περίπου 100 μαθητές της Β' και Γ' τάξης του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδος φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα, όπου θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και σε ιστορικές ιερές μονές.

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για τη φιλοξενία και να λάβουν την ευχή του.

Τη φιλοξενία, τη σίτιση και τις επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στις ιερές μονές των μαθητών έχει αναλάβει το Κέντρο Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από 4 έως 7 Οκτωβρίου συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Εν τω μεταξύ, συνέρχεται από την Τρίτη 4 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στην Tακτική Σύγκλησή Tης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ιερώνυμος: "Οι απόψεις Φίλη για την Εκκλησία είναι ανιστόρητες και συμπλεγματικές"

Η ιερά οργή συνεχίζεται-Επιστολή κόλαφος του Μητροπολίτη Πατρών στον πρωθυπουργό

Ιερή οργή από τη νέα αήθη επίθεση του υπουργού Παιδείας με αφορμή τη διδασκαλία των θρησκευτικών

Δήλωση σοκ από Φίλη: "Με ποιον ήταν η εκκλησία στην χούντα και στην κατοχή;"