Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Η στιγμή που χείμαρρος παρασέρνει λεωφορείο και αυτοκίνητα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Χείμαρρος με λάσπη μετακινεί οχήματα σαν τραπουλόχαρτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 15/11/17 - 18:56

Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Εθνική τραγωδία στη Δυτική Αττική.Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει σε διψήφιο αριθμό, καθώς πλέον ανέρχεται στους 15.

Δέκα άντρες και 5 γυναίκες έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες. Υπάρχουν και αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου. Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι πως ίσως ο αριθμός μεγαλώσει, ενώ έχουμε μια κατάσταση βιβλικής καταστροφής με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ LIVE BLOGGING ΤΟΥ THEPRESSROOM.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

"

Οι κάτοικοι των περιοχών είναι σε κατάσταση απελπισίας. Πλημμυρισμένα σπίτια, αυλές μέσα στη λάσπη, αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, μάντρες ξηλωμένες και δεκάδες οι καταστροφές σε καταστήματα. Από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο πόδι, προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν από την καταιγίδα που ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Τετάρτης (15/11).

Τα λασπόνερα παρέσυραν πούλμαν σαν παιχνίδι

Ένα βίντεο- ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας με ένα πούλμαν, τη στιγμή που ο χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα, πλημμυρίζοντας τη στοά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στο ύψος της Ελευσίνας.Στο πούλμαν επέβαιναν δεκάδες άτομα.

Ελάχιστες στιγμές μετά τον απεγκλωβισμό των ατόμων από το σπασμένο παράθυρο, τα λασπόνερα παρασύρουν το μεγάλο όχημα, μαζί με τα υπόλοιπα ΙΧ.

Η εικόνα προκαλεί τρόμο..

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο: