Καλοκαίρι 2017: Ξεκινούν περιπολίες στην Αττική για την προστασία των λουόμενων

 
Σε ποιες παραλίες της Αττικής θα υπάρχει αυστηρή περιπολία για τους λουόμενους

Ενημερώθηκε: 12/06/17 - 18:30

Καλοκαίρι 2017:Δύο περιπολικά θα διέρχονται σε όλο το μήκος των 12,5 χλμ του παραλιακού μετώπου, καθώς και στις ελεύθερες παραλίες (από το ΠΙΚΠΑ βούλας έως την Τρύπα Καραμανλή).

Στόχος μας, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Κωνσταντέλλος, «είναι η εξάλειψη περιστατικών παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Μέλημα μας είναι η απρόσκοπτη και ασφαλής προσέλευση και παραμονή των περίπου 120.000 λουομένων στον δήμο μας».

Αιτία των παραπάνω, διευκρίνισε ο δήμαρχος, ήταν η έντονη παρουσία των Ρομά που είχαν κατακλύσει τις παραλίες (Βάρκιζα, Βούλα, Καβούρι).

«Πρόβλημα το οποίο επιλύθηκε με τη συμβολή της ομάδας ΔΙΑΣ, όπως επίσης και η απομάκρυνση των παιδιών και των λοιπών επαιτών από τα φανάρια όπου είχαν εγκατασταθεί με την άφιξη των Ρομά» σημείωσε.

Η σύμβαση προβλέπει την συνεχή παρουσία δύο περιπολικών, σε τρεις οχτάωρες βάρδιες, όλο το εικοσιτετράωρο, εφτά ημέρες την εβδομάδα όπου θα διανύουν 200 χλμ εβδομαδιαίως. Οι φύλακες θα συνεργάζονται με όλες τις κρατικές αρχές, (Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Δημοτική Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ) στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν οποιοδήποτε περιστατικό.

Για την καλή λειτουργία και τον συντονισμό της δράσης, ο δήμαρχος συγκάλεσε σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της διεύθυνσης των ομάδων ΔΙΑΣ, των τοπικών αστυνομικών τμημάτων, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Δήμου και της εταιρείας φύλαξης.