Καταγγελία - ΣΟΚ δημάρχου Πόρου: "Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους"

Καταγγελία - ΣΟΚ δημάρχου Πόρου: "Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους"
Ενημερώθηκε: 08/08/20 - 00:00

Σε καταγγελία κατά της Αστυνομίας, προχώρησε ο δήμαρχος του Πόρου Γιάννης Δημητριάδης.

Θυμίζουμε ότι εδώ και μερικές ώρες το νησί έχει μπει σε τοπικό lockdown, με απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων, κλείσιμο των καταστημάτων από τις 11 το βράδυ, έως τις 7 το πρωί και υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους, τόσο σε κλειστούς, όσο και σε ανοικτούς χώρους.

Ο δήμαρχος του νησιού, κάνοντας δηλώσεις στο OPEN, δήλωσε τα εξής: "Μόνο οι αρμόδιες αρχές του δήμου πραγματοποιούσαν ελέγχους στα καταστήματα, για το εάν τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα, για να μην υπάρχει εξάπλωση του κορονοϊού".

Ο κ. Γιάννης Δημητριάδης άφησε αιχμές και για της στάση της Αστυνομίας, λέγοντας: "Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και να μην ανταποκρίνονται στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους. Όταν πίεσα την κατάσταση, ήρθε ένα κλιμάκιο και κοίταζε τους καταλόγους εάν γράφουν σωστά την εμφιάλωση των κρασιών ή τα κατεψυγμένα καραβιδάκια, αντί να κοιτάζουν τα θέματα κορονοϊού. Ίσως κοιτάξαν και αυτά, αλλά κατόπιν δικής μου διαμαρτυρίας".

Και συνέχισε: "Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ή δεν βεβαίωναν καθόλου παραβάσεις και δεν ασκούσαν ελέγχους ή βεβαίωσσαν κάποιες παραβάσεις και μετά δεν βεβαίωσαν κυρώσεις".

Στη συνέχεια ανέφερε: "Στο πλαίσιο των δικών μας ελέγχων, είχαμε διαπιστώσει μεμονωμένες παραβάσεις, για τις οποίες κάναμε εμείς τις κινήσεις που έπρεπε. Όταν κάναμε ελέγχους και βρήκαμε μία παράβαση, σφραγίσαμε κατάστημα, βάλαμε πρόστιμο, για να λειτουργήσει αυτό παραδειγματικά. Αυτό δεν το έκανε η Αστυνομία. Στην πορεία όμως, ήρθε ένα Δικαστήριο και έβγαλε και προσωρινή διαταγή υπέρ του παραβάτη, εντός ή εκτός εισαγωγικών".

Και κατέληξε: "Δεν ξέφυγε η κατάσταση, αλλά το σύνθημα που έχει δοθεί είναι ένα πολύ κακό σύνθημα, που εγώ προσπάθησα να το καταπολεμίσω εδώ και 3 μήνες".

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ