Κιβωτός του κόσμου: Τρεις δικηγόροι θα εκπροσωπήσουν τον πατέρα Αντώνιο

 
Κιβωτός του κόσμου: Τρεις δικηγόροι θα εκπροσωπήσουν τον πατέρα Αντώνιο

Πηγή Φωτογραφίας: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 24/11/22 - 20:37

Η Κιβωτός του κόσμου συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς συνεχώς έρχονται νέες καταγγελίες στο φως που αφορούν τον πατέρα Αντώνιο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δομή, για καταγγελίες κακοποίησης παιδιών, αντιπαιδαγωγικές συμπεριφορές αλλά και για έλεγχο παράνομου πλουτισμού.

Φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία του Κιβωτού του κόσμου κάνει η οικονομική αστυνομία, η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και το νέο Δ.Σ. της ΜΚΟ που σήμερα συνεδρίασε για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα τελευταία χρόνια είχαν εισπράξει από χορηγίες πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της κιβωτίου.

Παράλληλα η νέα διοίκηση αποφάσισε την επαναξιολόγηση του προσωπικού στις δομές.

Σήμερα στην πόρτα της Εισαγγελίας Ανηλίκων πέρασαν προκειμένου να καταθέσουν δύο πρώην εργαζόμενοι ως παιδαγωγοί σε δομές της οργάνωσης, την ίδια ώρα που οι δύο εισαγγελείς ενημερώθηκαν από πρόσωπα από το περιβάλλον του πατρός Αντώνιου ότι ο επί σειρά ετών επικεφαλής της ΜΚΟ είναι στην διάθεση της Δικαιοσύνης.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει ήδη προχωρήσει σε διορισμό συνηγόρων, δίνοντας ήδη εντολή εκπροσώπησής του στους ποινικολόγους Θρασύβουλο Κονταξή, Αναστάσιο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο.

Οι επόμενες κινήσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται ότι κατευθύνονται στην αναζήτηση φακέλων παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της ΜΚΟ. Έτσι θα δώσουν άμεσα εντολή να τους διαβιβαστούν απόρρητοι φάκελοι παιδιών που έχουν καταγγείλει κακοποίησή τους, αλλά και για όσους δημιουργούνται υποψίες ότι έχουν υποστεί κακοποίηση, ώστε μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών να εντοπίσει στοιχεία αλλά και παιδιά που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έρευνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ