Κιβωτός του Κόσμου: Yποπτοι για 3 κακουργήματα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΚΙΒΩΤΟΣ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 02/06/23 - 17:28

Εξηγήσεις για τρία κακουργήματα καλούνται να δώσουν ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του, Σταματία Γεωργαντή, στο πλαίσιο των ερευνών για όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου». 

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ιωάννης Σέβης, καλεί τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου και την πρεσβυτέρα να δώσουν ανωμοτί κατάθεση για τις κατηγορίες της απιστίας σε βάρος του Οργανισμού, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αδίκημα της απιστίας, αφορά σε δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ για την αγορά ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Η υπεξαίρεση για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, αφορά ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι που κατοικούσαν το ζευγάρι. Στο εν λόγω διαμέρισμα, που ανήκε στην Κιβωτό, αλλά και σε θυρίδες των δύο ελεγχόμενων, εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 467.000 ευρώ. Ο εισαγγελέας ελέγχει αν τα υπό έρευνα ποσά και ο τρόπος διάθεσής τους, οδηγούν και στη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Οι καταθέσεις τόσο του ιδρυτή της ΜΚΟ, όσο και της πρεσβυτέρας, η οποία ήταν πρόεδρος της ΜΚΟ, θα σταλούν στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασίσει αν για την υπόθεση προκύπτουν στοιχεία ώστε να οδηγηθεί σε κύρια ποινική διερεύνηση ή αν θα πρέπει να κλείσει με αρχειοθέτηση .

Ο πατέρας Αντώνιος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος οι οποίες απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά από έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων καταγγελιών για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση παιδιών φιλοξενούμενων σε δομές της ΜΚΟ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ