Κλείνει η ΑΣΟΕΕ

ΑΣΟΕΕ: «Λουκέτο» λόγω διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών
Ενημερώθηκε: 23/10/18 - 16:34

Η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ αποφάσισε σχετικά με το πρόβλημα εμπορίου και χρήσης ναρκωτικών στο Πανεπιστήμιο.

Ήδη  με ψήφισμά της τις προηγούμενες ημέρες είχε απευθύνει έκκληση-προειδοποίηση προς τους αρμοδίους για το θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό τους πανεπιστημιακούς κύκλους.

Έτσι και αφού δεν εισακούστηκε η Σύγκλητος βάζει λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ με νέο ψήφισμά της, που έχει τίτλο «Παρουσία τοξικοεξαρτημένων ατόμων στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος» .

Τι αναφέρει η απόφαση-ψήφισμα

Όπως αναφέρει η Σύγκλητος, αφού επανεξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΟΠΑ, εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων, διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, διαπίστωσε ότι οι συνθήκες που επικρατούν εξακολουθούν να υφίστανται και βαίνουν τις τελευταίες ημέρες επιδεινούμενες. Μάλιστα, εκτίμησε ότι δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγιεινή των φοιτητών και εργαζομένων στο Ίδρυμα, και παράλληλα, προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους, κυρίως στους φοιτητές, με αποτέλεσμα αυτοί να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα.

«Η Σύγκλητος, με αίσθημα ευθύνης και εκφράζοντας την αγωνία της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρωτίστως των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύματος, και με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής, αποφάσισε συμβολικά την αναστολή της ακαδημαϊκής λειτουργίας των προπτυχιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο».