Κοινωνικός τουρισμός 2022: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

 
Κοινωνικός τουρισμός 2022: Αποτελέσματα και δικαιούχοι

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 24/06/22 - 13:12

Κοινωνικός τουρισμός 2022: «Εξέπνευσε» την Πέμπτη που πέρασε η προθεσμία για τη συμμετοχή στο τουριστικό πρόγραμμα και πλέον το μόνο που απομένει είναι να βγουν τα αποτελέσματα με τους δικαιούχους.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες 7 με 8 ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα. Επειδή ο όγκος των στοιχείων που πρέπει να αντληθούν από τις διάφορες υπηρεσίες είναι πολύ μεγάλος δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί», είπε ο διοικητής της Δημόσιος Υπηρεσίας Απασχόλησης Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής, αφού οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 500.000.

Όσοι δουν το όνομά τους στις οριστικές λίστες θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν διακοπές έξι διανυκτερεύσεων σε τουριστικό κατάλυμα που θα επιλέξουν από το «Μητρώο Παρόχων». Για Λέρο, Μυτιλήνη, Χίο, Κω και νομό Έβρου υπάρχει ειδική πρόβλεψη για 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Επίσης στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Πέρα από τη διαμονή το πρόγραμμα καλύπτει και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Οι επιταγές κοινωνικού τουρισμού που θα πάρουν στα χέρια τους οι δικαιούχοι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 1/8/22 έως και 31/7/23. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι ήταν στις περσινές λίστες και δεν χρησιμοποίησαν τις επιταγές τους μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.Όσοι ενδιαφερόμενοι μπουν στο πρόγραμμα και δεν ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δυο προγράμματα, ώστε να μην στερούν από άλλους δικαιούχους τη συμμετοχή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ