Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι και σταθμοί του Μετρό κλείνουν σήμερα λόγω Ερντογάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι και σταθμοί του Μετρό κλείνουν σήμερα λόγω Ερντογάν
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι και σταθμοί του Μετρό κλείνουν σήμερα λόγω Ερντογάν
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι και σταθμοί του Μετρό κλείνουν σήμερα λόγω Ερντογάν
Ενημερώθηκε: 07/12/17 - 10:40

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα φέρνει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα. Τα έκτακτα μέτρα θα διαρκέσουν από τις 6 π.μ. σήμερα το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι διακοπές κυκλοφορίας θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις κινήσεις του προέδρου στην Αθήνα, με τους πολίτες να καλούνται να κάνουν υπομονή για την ταλαιπωρία που θα υποστούν.

Υπενθυμίζουμε πως απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια. Η απόφαση του επικεφαλής αξιωματικού της ΓΑΔΑ για απαγόρευση των συναθροίσεων αφορά ουσιαστικά ολόκληρο το κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και τις περιοχές πέριξ της Αττικής οδού στο τμήμα της από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ

Στα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν αναμένεται να λάβουν μέρος 2.500 αστυνομικοί, καθώς και Τούρκοι πράκτορες, μέλη της προσωπικής φρουράς του κ. Ερντογάν. Ο αριθμός τους, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, θα προσεγγίσει τους 200. 

Όσοι επιλέξουν να κινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα ταλαιπωρηθούν καθώς θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων. Από σήμερα το πρωί στις 6 έχουν προγραμματιστεί προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας και τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και τρόλεϊ σταδιακά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έως και τη λήξη της επίσκεψης Ερντογάν αύριο το μεσημέρι. Οι τροποποιήσεις αποφασίζονται επιτόπου και εκτελούνται από τον ΟΑΣΑ κατόπιν εντολών της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα για λόγους ασφαλείας να μην παρέχεται πλήρης ενημέρωση εκ των προτέρων για τις αλλαγές. Κλειστός θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο σταθμός μετρό «Σύνταγμα» από όπου θα διέρχονται οι συρμοί χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάση. Οι επιβάτες δεν θα μπορούν να επιβιβαστούν ή να αποβιβαστούν στον σταθμό «Σύνταγμα».

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ

Οσον αφορά τα οδικά μέσα, μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι επί της οδού Πανεπιστημίου, στη λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως πλατεία Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α΄ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου. Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως απαγορεύει την κυκλοφορία και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου απ' τις οποίες θα διέλθει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου Προέδρου και θα κινηθεί ο ίδιος κατά την παραμονή του στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση αφορά στις εξής περιοχές:

α. Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω - συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

β. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

γ. Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.