Λήξη συναγερμού στην Πάρνηθα: Σώες οι δύο οικογένειες που εγκλωβίστηκαν

Λήξη συναγερμού στην Πάρνηθα: Σώες οι δύο οικογένειες που εγκλωβίστηκαν
Ενημερώθηκε: 23/02/19 - 23:22

Λήξη συναγερμού στην Πάρνηθα: Αίσια πτώση είχε η κατάληξη της επιχείρησης απεγκλωβισμού δύο οικογενειών από την Πυροσβεστική.

Δύο οικογένειες εγκλωβίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου μέσα στα ακινητοποιημένα -λόγω του χιονιού- αυτοκίνητά τους στην Πάρνηθα, κοντά στο καταφύγιο της περιοχής Φλαμπούρι.

Στο σημείο έφτασαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες και ένα εκχιονιστικό, και ξεκίνησε επιχείρηση με σκοπό να απεγκλωβίσει τα συνολικά οκτώ άτομα (από 4 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο) και να τα απομακρύνει με ασφάλεια από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Τελικά, η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος, καθώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τραβήξουν τα δύο αυτοκίνητα από τον χωματόδρομο που βρίσκονταν και να τα οδηγήσουν σε δρόμο με άσφαλτο, συνοδεύοντάς τα στη συνέχεια για αποφυγή περαιτέρω περιπετειών.

Σημειώνεται ότι οι εγκλωβισμένοι είχαν τηλεφωνήσει στην Πυροσβεστική στις 18:49 μετά το απόγευμα, καλώντας προς βοήθεια, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου είχε ήδη διακοπεί η κυκλοφορία εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης, από το ύψος του τελεφερίκ προς την Πάρνηθα.