Μάχη μεταξύ Ρομά σε καταυλισμό στο Πυρί Θηβών - 8χρόνος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από σκάγια

Μάχη μεταξύ Ρομά σε καταυλισμό στο Πυρί Θηβών - 8 χρόνος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από σκάγια
Ενημερώθηκε: 11/06/17 - 09:32
Θοδωρής Παναγιωτίδης

Νέο αιματηρό περιστατικό σε καταυλισμό Ρομά με θύμα και πάλι ένα μικρό παιδί και μάλιστα ένα αγοράκι μόλις 8 ετών που κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από σκάγια που δέχτηκε.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το πρωί μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά μέσα στον καταυλισμό, στο Πυρί Θηβών, όπου λόγω προσωπικών διαφορών που είχαν οι δύο οικογένειας βγήκαν τα όπλα και σύντομα εξελίχτηκε η κατάσταση εκεί σε μία πραγματική μάχη. Οι κάτοικοι που βασανίζονται χρόνια από την βαριά εγκληματικότητα των Ρομά του καταυλισμού κάλεσαν την Αστυνομία και κλήθηκαν ενισχύσεις από ολόκληρη την Βοιωτία…

Το πιο τραγικό απ’ όλα είναι και σε αυτή την περίπτωση θύμα είναι ένα μικρό παιδάκι, ένας 8χρονος από την μία εκ των δύο οικογενειών που δέχτηκε σκάγια καραμπίνας στο μάτι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνας, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να του σώσουν το μάτι που κινδυνεύει να χάσει.

Στην περιοχή ακολούθησε ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας. Μετά από διενέργεια εκτεταμένων και συντονισμένων ερευνών και αναζητήσεων, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, του Τμήματος Ασφαλείας και του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, προσήχθησαν συνολικά 32 άτομα και συγκεκριμένα, 19 άτομα από τον καταυλισμό  του Πυρίου Θηβών και πέριξ αυτού, καθώς και 13 άτομα από την δεύτερη οικογένεια, τα οποία εντοπίστηκαν να κινούνται επί της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Δελφών στο 15ο χιλιόμετρο, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν στο Αγρίνιο, όπου έχουν συγγενείς σε άλλο καταυλισμό.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην συμπλοκή, έξι Ρομά, ηλικίας 23, 38, 33, 41, 39 και 31 ετών, εκ των οποίων οι πέντε έφεραν ελαφρά τραύματα από σκάγια κυνηγετικών όπλων. Επιπλέον αναζητούνται για να συλληφθούν δύο ακόμη Ρομά, ηλικίας 39 και 65 ετών, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικών βλαβών, παράβαση του νόμου περί όπλων και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας ερευνών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα πλησίον του καταυλισμού και πέριξ των οικιών των συλληφθέντων, μέσα σε χόρτα στα χωράφια, συνολικά 5 κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατασχέθηκαν και όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένα, από διαρρήξεις που είχαν γίνει σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρομά αλληλοκατηγορούνται για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια με αιτιολογίες, που δεν έχουν πείσει τις Αρχές, όπως ότι ο ένας πήρε κάτι από τον άλλον ή ότι ο ένας χρωστούσε στον άλλον και ακόμη δεν έχουν διαπιστωθεί οι ακριβείς λόγοι της διένεξής τους. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Ε