Μαίνεται η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στην Μεταμόρφωση Αττικής

Μαίνεται η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών στην Μεταμόρφωση Αττικής
Ενημερώθηκε: 15/08/20 - 12:02

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών, που βρίσκεται στην πάροδο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου, στη Μεταμόρφωση Αττικής και εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί, σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου.

Λόγω της μεγάλης ποσότητας πλαστικού που βρισκόταν στο εργοστάσιο η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ πυκνός μαύρος καπνός έχει σκεπάσει τον ουρανό της Αττικής.

Η Τροχαία έχει κλείσει την εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, στο ρεύμα προς Αθήνα έχει διακοπεί από την Τροχαία η κυκλοφορία στη γέφυρα Λυκόβρυσης και προς Λαμία στη γέφυρα Τατοϊου. 

Μαίνεται η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στην Μεταμόρφωση Αττικής

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί με δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτήρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ’ άκρη σε άκρη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που προκαλεί η καύση των πλαστικών θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Μαίνεται η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στην Μεταμόρφωση Αττικής

Μαίνεται η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στην Μεταμόρφωση Αττικής

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Οδηγίες προστασίας από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή την εκδήλωση της φωτιάς στο εργοστάσιο πλαστικών, έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.

Συγκεκριμένα:

1. Να αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.