Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ένα βήμα πριν την ταυτοποίηση των δραστών

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ένα βήμα πριν την ταυτοποίηση των δραστών
Ενημερώθηκε: 15/10/17 - 11:27

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ένα βήμα πριν την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκεταο η ΕΛ.ΑΣ που ερευνά εξονυχιστικά τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές έχουν -σχεδόν- ταυτοποιήσει τους δύο δράστες, χωρίς όμως να έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία. Οι αστυνομικοί δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου οι δύο δολοφόνοι να μην φύγουν από τη χώρα, φοβούμενοι ότι ο κλοιός έχει σφίξει επικίνδυνα γύρω τους. Η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση τόσο άμεσα μειώνει τον χρόνο «αντίδρασης» που αρχικά είχαν.

Οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, με κλειδί τις καταθέσεις του 32χρονου συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα, προσπαθούν να «σκιαγραφήσουν» τα πρόσωπα των εκτελεστών, να τα ταυτοποιήσουν και να στείλουν σήματα στις υπηρεσίες συνόρων, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, για να μπλοκάρουν την απόδρασή τους. 

1

Τα στοιχεία από τον τόπου του εγκλήματος, όπως είναι το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε αλλά και οι σημειώσεις τόσο του νεκρού δικηγόρου, όσο και του βοηθού και μόνου αυτόπτη μάρτυρα της υπόθεσης είναι τα κλειδιά που κρατά στα χέρια της η αστυνομία.

Το κινητό τηλέφωνο, από το οποίο έγινε η κλήση στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης προκειμένου οι δραστες να κλείσουν το μοιραίο ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, βρίσκεται κάτω από διεξοδικό έλεγχο, αν και οι  έρευνες δεν έχουν δώσει τα αναμενόμενα στοιχεία. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πιθανότατα οι δολοφόνοι το απενεργοποίησαν αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία και έτσι πλέον ψάχνουν στη «μνήμη» των κινήσεων που έγιναν προκειμένου να αγγίξουν τους δράστες. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αρχές ψάχνουν μέσω ειδικού λογισμικού τις κλήσεις που έγιναν από και προς περίεργα τηλέφωνα τα επόμενα δέκα λεπτά από τη δολοφονία του 52χρονου δικηγόρου από την κεραία που καλύπτει τη Νεάπολη Εξαρχείων έτσι ώστε να χαρτογραφήσουν τους συνεργούς και το δρομολόγιο των δολοφόνων.  

2

Ολο και πιο ξεκάθαρο είναι το σενάριο που εξετάζοτυν οι αστυνομικοί. Άλλοι είναι οι φυσικοί και άλλοι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος, σύμφωνα με τις Αρχές να οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι μια επιχείρηση εκβίασης και εκφοβισμού του γνωστού δικηγόρου κατέληξε σε τραγωδία.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής εξέτασης στη σφαίρα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας επικεντρώνονται στα πρώτα αποτελέσματα στην ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, στις λεπτομέρειες μέσα από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη και, τέλος, στην ανάλυση των εικόνων από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων και της διαχείρισης κυκλοφορίας αποτελούν τα επιπλέον σημεία, για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Με πρόσχημα μία υποτιθέμενη ληστεία, την οποία δήθεν είχε διαπράξει συγγενής τους, ήταν το «δόλωμα» που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι, για να κανονίσουν τη συνάντηση με τον ποινικολόγο, κατά τη διάρκεια της οποίας τον εκτέλεσαν μέσα στο γραφείο του, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Οι σημειώσεις του ίδιου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από την μοιραία συνάντηση έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Ασφάλειας, καθώς, αν τα όσα υποστήριζαν οι υποτιθέμενοι πελάτες είναι αληθινά, τότε τα χαρτιά του δολοφονηθέντος είναι το «κλειδί» που θα ανοίξει το δρόμο των ερευνών. Με απλά λόγια, οι σημειώσεις δείχνουν τους ηθικούς αυτουργούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μιχάλης: Ζαφειρόπουλος: «Φώς» στις κινήσεις των δολοφόνων

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η μητέρα του