Μήνυμα από τον Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου "Πλήρως εμβολιασμένα τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο"

 
Μήνυμα από τον Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου "Πλήρως εμβολιασμένα τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο"

Ενημερώθηκε: 14/09/16 - 19:21

Ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία, προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο έχουν συνεχή υγειονομική κάλυψη και ότι είναι καλυμμένα όσον αφορά στα εμβόλια.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Κανάκης δήλωσε ότι τα 500 προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο έχουν καθημερινή παιδιατρική φροντίδα και έχουν κάνει τα περισσότερα εμβόλια σε σύγκριση με τα παιδιά σε άλλα κέντρα φιλοξενίας.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τόνισε ότι οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται διαρκώς στο Ωραιόκαστρο και στο κέντρο προσφύγων «με συνεχή υγειονομική κάλυψη και επιπλέον παιδίατρο έξι μέρες την εβδομάδα. Οι δε εμβολιασμοί στα παιδιά του κέντρου με την συνεργασία του Υπουργείου Υγείας έγιναν κανονικά. Σε συνδυασμό δε με αυτούς της Ειδομένης από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα στον ίδιο παιδικό πληθυσμό πριν καθιστά τα παιδιά πρόσφυγες, συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο από τα πιο πλήρως καλυμμένα, από όλα τα κέντρα»

Και πρόσθεσε ότι «τα φτωχά παιδιά δεν είναι άρρωστα παιδιά» και ότι «θα πρέπει να υπερασπιστούμε το ανθρώπινο δικαίωμα να πάνε στο σχολείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Διαψεύδει ο Φίλης για τα προσφυγόπουλα: "Δεν υποκινεί η ΝΔ την κατάσταση στο Ωραιόκαστρο "

Ωραιόκαστρο: Για ιδεοληψίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν έκανε λόγο ο Γ. Γ. του υπουργείου Παιδείας

Διχάζει το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων - Σε αυτούς που ανήκουν στη ΝΔ αποδίδει την αντίδραση ο Ν. Φίλης

Γονείς καλούν το υπουργείο να μη στείλει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους