Μυστήριο γύρω από την «ληστεία του αιώνα» στο Βόλο

Μυστήριο γύρω από την «ληστεία του αιώνα» στο Βόλο
Ενημερώθηκε: 04/01/18 - 08:38

Μυστήριο καλύπτει την «διάρρηξη του αιώνα» που συνέβη στο Βόλο. Η λεία που υπολογιζόταν σε κάποια εκατομμύρια ευρώ αποδεικνύεται «άνθρακες» καθώς ο αδελφός του θύματος Νικόλας Δεληγιώργης ανασκεύασε τις αρχικές του δηλώσεις, σχετικά με το ύψος των κλοπιμαίων.

Ο Νικόλας Δεληγεώργης, που με δηλώσεις του στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Θεσσαλίας TRT, τόνισε ότι οι διαρρήκτες πήραν ποσό 50.000 ευρώ από το δωμάτιο του αδελφού του, ενώ διέψευσε πως υπήρχαν λίρες. Επίσης ο κ. Δεληγεώργης, δήλωσε ότι η διάρρηξη έγινε στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην παραλία του Βόλου, σε διαμέρισμα όπου διαμένει ο αδελφός του.

Ο ίδιος είπε ότι τα χρήματα του Ιδρύματος, του οποίου διαχειριστής είναι ο αδελφός του Γεώργιος Δεληγεώργης, είναι σε τράπεζες. «Δεν υπάρχουν ούτε εκατομμύρια, ούτε λίρες στο διαμέρισμα. Ο αδελφός μου υποστηρίζει πως είχε στο δωμάτιό του περίπου 50.000 ευρώ τα οποία λείπουν. Δεν ξέρω αν είχε λεφτά στο δωμάτιό του, ούτε λίρες. Ο ίδιος λέει ότι δεν έχει λίρες και είχε μόνο 50.000 ευρώ τα οποία έκλεψαν από μια συρταριέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Σημειώνεται ότι η αρχική αναφορά στην Αστυνομία έκανε λόγο για κλοπή 1,3 εκ. ευρώ και για 400 χρυσές λίρες, η οποία όμως ανασκευάστηκε ως προς τον αριθμό των λιρών, που δηλώθηκε ότι ήταν 900, χωρίς να υπάρξει διαφορετική αναφορά, ως προς την αρχική δήλωση για το 1,3 εκ. ευρώ.

Σε άλλη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Νικόλας Δεληγεώργης αφού αναφέρθηκε στο Κοινωφελές Ίδρυμα που είχε συστήσει ο αδελφός του, που ήταν συμβολαιογράφος, δήλωσε ότι δεν γνώριζε αν ο αδελφός του είχε χρήματα στο διαμέρισμα και ότι ο ίδιος στο δικό του υπνοδωμάτιο δεν είχε χρήματα.

12ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

«Τα χρήματα του Ιδρύματος είναι στις τράπεζες. Ο αδελφός μου, δεν μου είχε πει ότι έχει χρήματα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι μου είπε ότι είχε 50.000 ευρώ και όχι αυτά τα ποσά που είδαν το φως της δημοσιότητας», δήλωσε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Ο κ. Δεληγεώργης παραδέχτηκε ότι δεν ήταν στην κατάθεση που έκανε ο αδελφός του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και πρόσθεσε ότι «ο αδελφός μου με διαβεβαιώνει ότι το ποσό είναι 50.000 ευρώ και όχι περισσότερα».

Ερωτηθείς σχετικά αν ο αδελφός του είχε στο σπίτι και χρυσές λίρες, ο κ. Ν. Δεληγεώργης είπε ότι δεν γνωρίζει αν υπήρχαν στο σπίτι.

Καταλήγοντας είπε ότι αν η Αστυνομία εξιχνιάσει την υπόθεση θα φανεί πόσα χρήματα πήραν οι διαρρήκτες, καθώς τα χρήματα αυτά προορίζονταν για το ίδρυμα και για κοινωφελείς σκοπούς, ενώ ζήτησαν να επιστραφούν τα χρήματα.