Ναύαρχος Κωστής Γκορτζής: Επικίνδυνες «ψευτομαγκιές» των Τούρκων στα Ίμια

Ναύαρχος Κωστής Γκορτζής: Επικίνδυνες «ψευτομαγκιές» των Τούρκων στα Ίμια
Ενημερώθηκε: 20/01/18 - 10:27

Οι επικίνδυνες “ψευτομαγκιές” των Τούρκων στα Ίμια, τους εξευτελίζουν αλλά εύκολα μπορούν να εξηγηθούν, καθώς η Τουρκία είναι πολύ στριμωγμένη, αυτή την περίοδο, διαπιστώνοντας ότι οι Κούρδοι έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ κι όχι μόνο. Η σκέψη και μόνο ότι οι Κούρδοι θα ΄ναι ο βασικός κορμός της στρατιωτικής δύναμης των 30.000 ανδρών που οι Αμερικανοί θέλουν να αναπτύξουν στη βόρεια Συρία, προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Το καθεστώς Ερντογάν παρουσιάζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση ως…ενδοτικό έναντι της Ελλάδας, και τον κατηγορούν πως έχει, υποτίθεται… παραχωρήσει τουλάχιστον 18 - ελληνικά - νησιά! Σε αυτή την παράλογη πραγματικότητα ηΤουρκία θέλει να δείξει ότι υπάρχει στο Αιγαίο και ότι δεν εγκαταλείπει καμία από τις παράνομες διεκδικήσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: Αυτός είναι ο κυβερνήτης που δε «μάσησε» στις τουρκικές απειλές (ΦΩΤΟ)

Το πόσο εκνευρισμένη είναι προκύπτει και από τα βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα. Τα οποία μάλλον δεν πρέπει να κάνουν …υπερήφανους τους Τούρκους για τις ικανότητες των “καπεταναίων” της ακτοφυλακής τους. Ο Ναύαρχος Κωστής Γκορτζής, μ΄ ένα σχόλιο που έγραψε για το θέμα του δεύτερου βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα από την περιοχή των Ιμίων, τα λέει όλα με δυο λόγια:

Αυτοξευτιλίστηκαν με το πρώτο που αποδείκνυε την παντελή άγνοια των Κανόνων προς Αποφυγή Συγκρούσεων, μετά το γύρισαν δήθεν ότι το ελληνικό ήταν στα χωρικά τους νερά, και ξανα εκτίθενται με το δεύτερο βίντεο που έρχονται με μεγάλη ταχύτητα να περάσουν από την πλώρη του ΦΩΚΑ από τα …δεξιά του για να τον κάνει να χειρίσει. Μόνο που αν υπολογίσει κανείς ανάλογα με τις ταχύτητες των δύο ότι δεν έχουν πορεία σύγκρουσης, τότε δεν χρειάζεται να χειρίσει ο αριστερά ευρισκόμενος…

Πηγή: militaire.gr