Νέα προϊόντα στο «Καλάθι του νοικοκυριού»

 
PROIONTA SUPER MARKET

Ενημερώθηκε: 04/02/23 - 15:37

Νέες κατηγορίες προϊόντων αναμένεται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο «καλάθι του νοικοκυριού». Από τα 51 είδη που περιλαμβάνει σήμερα θα φτάσει στα 60, ενώ θα προστεθεί άλλη μια κατηγορία προϊόντων.

Τα προϊόντα που θα μπουν στο καλάθι μεταξύ άλλων θα είναι: γάλα μακράς διαρκείας και εβαπορέ, κίτρινα τυριά, μοσχάρι, αλλαντικά, αναψυκτικά, σοκολάτες και τρία είδη οσπρίων (φακές, φασόλια και ρεβίθια).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, κατά την 14η εβδομάδα εφαρμογής του το «καλάθι του νοικοκυριού» διατήρησε σταθερή την αξία του. Από τα 833 προϊόντα, 65 παρουσίασαν αύξηση, 48 παρουσίασαν μείωση και 720 παρέμειναν σταθερά. Εντός του Φεβρουαρίου αναμένονται, σύμφωνα με τον υπουργό, οι πρώτες νέες μειώσεις στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Τρία νέα καλάθια

Παράλληλα, τρία νέα καλάθια του νοικοκυριού αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα.

Το υπουργείο σχεδιάζει ένα καλάθι με νηστίσιμα είδη λόγω Σαρακοστής, στη συνέχεια θα υπάρξει ένα καλάθι με τα είδη που αφορούν στο πασχαλινό τραπέζι, ενώ σχεδιάζεται και ένα καλάθι για τα παιδιά, όπως συνέβη και στις εορτές των Χριστουγέννων.

Επίσης, δρομολογείται από το υπουργείο η αλλαγή της σήμανσης στα σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση για να είναι ευδιάκριτη η τιμή λίτρου ή κιλού στα ταμπελάκια των σούπερ μάρκετ ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να βλέπει την τιμή ανά μονάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ