Νταλικές περίμεναν πλοίο με λαθραία τσιγάρα στην Κρήτη

Νταλικές περέμεναν πλοίο με λαθραία τσιγάρα στην Κρήτη
Ενημερώθηκε: 16/06/17 - 16:55

Φορτηγό πλοίο, με σημαία Τανζανίας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πιθανόν μεταφέρει λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε έπειτα από ευρεία επιχείρηση του λιμενικού σώματος στον όρμο των Σφακίων.

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 6 άτομα πλήρωμα, Ουκρανοί υπήκοοι, είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο, οπως συνεβη και στην περιπτωση του Ουκρανικου αλιευτικου. Το Μαυροβουνιο δε ειναι χαρακτηρισμενο ως παγκοσμιο κεντρο διακινησης λαθραιων τσιγαρων.

Σχετικά με την πορεία του πλοίου, κατά την συνήθη τακτική των λαθρέμπορων, δηλώνεται ένας ψεύτικος τελικός προορισμός αφού τα καράβια κάνουν μανούβρα και επιστρέφουν με κατεύθυνση τα παράλια της Κρήτης για να ξεφορτώσουν σε απόμερα σημεία το εμπόρευμα τους.

Στον όρμο των Σφακίων ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει το φορτίο με τα τσιγάρα σε 4 φορτηγά οχήματα που φαίνονται στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Flashnews.gr, οι οδηγοί των οποίων κατάφεραν να διαφύγουν αφήνοντας ακόμη και τα κλειδιά των φορτηγών.

Πρόκειται για δύο νταλίκες με πινακίδες Βουλγαρίας και δύο νταλίκες με πινακίδες Ελλάδας, ενώ απο τις καμπίνες των οδηγών ελήφθησαν αποτυπώματα και δείγματα DNA.

Πηγή: Flashnews.gr