Ο Δήμαρχος Πάτρας απαγόρευσε την πρωινή προσευχή στον παιδικό σταθμό του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών

Ο Δήμαρχος Πάτρας απαγόρευσε την πρωινή προσευχή στον παιδικό σταθμό του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών
Ενημερώθηκε: 07/10/19 - 20:27
Του Νίκου Νικολόπουλου*

Η εκκωφαντική σιωπή που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια με μία σειρά διακρίσεων  σε βάρος όχι κάποιας θρησκευτικής μειοψηφίας, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, «επέτρεψε»  την αδιανόητη και αψυχολόγητη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη να απαγορεύσει  την πρωινή προσευχή στον παιδικό σταθμό του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών.  

Το αληθές και συνάμα περίεργο, αλλά και πολιτικά ύποπτο, είναι ότι η ίδια δημοτική αρχή, δηλαδή του κ. Πελετίδη, κατά την προηγούμενη θητεία της δεν διανοήθηκε να εφαρμόσει τον δικό της κανονισμό που θεσπίζει στην Χριστιανική Ελλάδα καταδικασμένες πρακτικές, γνωρίζοντας προφανώς ότι αυτές είναι μακράν των παραδόσεων και του λαού μας και πως αυτές παρωχημένες ιδεοληψίες δεν βρίσκουν απήχηση στην συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας. 

Και αυτονόητα τίθεται το ερώτημα, πώς τολμά να το πράττει περιφρονώντας ακόμα και αυτούς τους χιλιάδες συμπολίτες που του έδωσαν το 70% και των οποίων προστάτης, σκεπαστής και πολιούχος είναι ο μαθητής του Χριστού, ο Πρωτόκλητος μαθητής του Χριστού, ο Απόστολος Ανδρέας;

Ανέμενε ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης να περάσουν  οι δημοτικές εκλογές και ενεργοποίησε …ξεχασμένο κανονισμό που είχε ψηφίσει στην πρώτη θητεία του,  μόνο και μόνο για να κάνει το … κέφι του σκληρού πυρήνα του ΚΚΕ.  Όπως είναι γνωστό προκλήθηκαν εντονότατες, δικαιολογημένες αντιδράσεις και υπέθεσα ότι ο Δήμαρχος θα έπαιρνε το μήνυμα και θα «πάγωνε»  την κατάργηση της προσευχής. Εις μάτην… 

Δεν περιποιεί τιμή για την «Λαϊκή Συσπείρωση» η δόλια  συμπεριφορά της. Αφού πρώτα «άρπαξε» την ψήφο των Πατρινών  -ανάμεσα τους και χιλιάδων Ορθόδοξων Χριστιανών- όταν πια δεν τους είχε ανάγκη, επέβαλε την κατάργηση της προσευχής για να ικανοποιήσει το μειοψηφικό κομματικό ακροατήριο  των άθεων του ΚΚΕ, δυσαρεστώντας ακόμη και τους κομμουνιστές που κάνουν τον σταυρό τους και πιστεύουν στον Θεό.

Η θεσμοθέτηση και η εφαρμογή παρόμοιων ρυθμίσεων της δημοτικής αρχής Πελετίδη, ήδη δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε μετά από λίγα χρόνια να μην έχουμε ιδέα από ποy κρατάει η σκούφια και σε ποιο Θεό πιστεύουν τα Ελληνόπουλα. Τουτέστιν, διαμορφώνεται μια κατάσταση στην κοινωνία όπου οι έννοιες και οι αξίες του Έθνους και της πίστης στο Θεό, θα έχουν υποχωρήσει τόσο πολύ, ώστε σταδιακά να εντάσσονται στην κατηγορία των ταμπού, για τα οποία κανείς δεν θα πρέπει και δεν θα δικαιούται να ομιλεί.

Όμως κυρίαρχος και οικοδεσπότης στο Δήμο Πατρέων είναι το σύνολο των συνδημοτών και όχι μόνον μία μικρή μερίδα μελών του ΚΚΕ και επειδή λειτουργεί από τα δημοτικά τέλη και τους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες προς τα δημοτικά ταμεία καθώς και τα κρατικά ταμεία. 

Θέλω λοιπόν, να συνταυτιστώ με την άποψη του Θ. Ντρίνια, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ», ο οποίος υπογράμμισε ότι  “κάποτε πρέπει να μιλήσουμε και για τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των γονέων που επιθυμούν την διατήρηση των σταθερών  της  ζωής τους, με τις οποίες ανατράφηκαν και αποτελούν συστατικά στοιχεία της ταυτότητας τους  και δεν τους αρέσει να καταργούνται με διατάγματα και ντιρεκτίβες”.

Εντέλει, είναι φρόνιμο τέτοια ευαίσθητα θέματα που άπτονται της Ελληνορθόδοξης πίστης να τίθενται σε διάλογο που δεν θα θίγει την συντριπτική πλειοψηφούσα πεποίθηση του λαού.

* Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ»