Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνο στη Βουλή (ΦΩΤΟ)

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνο στη Βουλή (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 21/05/19 - 17:20

UPDATE: Επίθεση από σημειώθηκε στο κτήριο της Βουλής το μεσημέρι της Τρίτης (21/05/2019) - Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση την ευθύνη ανέλαβε ο «Ρουβίκωνας» ως συμπαράσταση στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ομάδα περίπου 30 ατόμων πραγματοποίησε «καταδρομική» επίθεση στο κτίριο του Κοινοβουλίου στο Σύνταγμα. Οι δράστες ανέβηκαν από την Όθωνος, πήδηξαν τα κάγκελα και από την πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη, πέταξαν μπουκάλια, μαύρες και κόκκινες μπογιές και καπνογόνο στο κτίριο της Βουλής. Να σημειωθεί ότι με ανάρτηση στο διαδίκτυο πριν λίγο, την επίθεση ανέλαβε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», ως υποστήριξη στον «κομμουνιστή απεργό πείνας», (όπως χαρακτηρίζει στην ανακοίνωση του τον τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη»), Δημήτρη Κουφοντίνα.

1

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Συνεδριάζει σήμερα ο Άρειος Πάγος για την άδεια Κουφοντίνα

 

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα στο διαδίκτυο

 

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ένα διογκούμενο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, πλάι στον κόσμο του αγώνα, αντιλαμβάνεται το ειδικό διακύβευμα αυτής της μάχης, την ειδική σημασία που έχει σε συμβολικό, πολιτικό αλλά και σε επίπεδο συγκυρίας.

Το διακύβευμα αυτό δεν είναι η αποτίμηση της πολιτικής ιστορικότητας του απεργού, ούτε οι μορφές πάλης. Δεν είναι μια αφηρημένη κουβέντα για το δικαίωμα εκδίκησης των «πληγέντων», ούτε για τα «δημοκρατικά δικαιώματα» και το φάντασμα της «ισονομίας». Δεν είναι καν θέμα κερδισμένων με αίμα και αγώνες δικαιωμάτωνενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό .

Απέναντι στον Κουφοντίνα και την μάχη που δίνει έχει συνασπιστεί όλη η μαυρίλα της εξουσίας. Βαθύ δεξιό κράτος, σύριζα, αριστοκρατικές φαμίλιες της δημοκρατίας, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες και παπαγάλοι των ΜΜΕ.

Και όχι μόνο η ντόπια μαυρίλα. Οι ΗΠΑ και μέσω της πρεσβείας έχουν επανειλημμένα πιέσει στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.

Το σημαντικότερο διακύβευμα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι η απάντηση της κοινωνικής βάσης ενάντια στο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον της με αιχμή το θέμα των αδειών του απεργού πείνας. Είναι απαραίτητο να μην νικήσουν. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν ότι κάθε τέτοια επίθεση, όποιον κι αν βάζει στο σκόπευτρό της θα έχει να πληρώσει κόστος. Τόσο το ίδιο το μαύρο μέτωπο ως τέτοιο όσο και η κάθε δύναμη που το στελεχώνει ξεχωριστά και χωρίς εξαιρέσεις.

Η νίκη του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Κι αυτό γιατί είναι μια νίκη ενός κεφαλιού που σηκώνεται ψηλά και αψηφά την δύναμη των πανίσχυρων λίγων. Αυτών που ποτέ δεν υπολόγισαν καμιά ζωή για το κέρδος και την εξουσία τους. Αυτών που ξεκλήρισαν λαούς και κοινωνίες. Αυτών που δυναστεύουν την ζωή μας.

Απέναντι σε αυτούς τους δολοφόνους όρθωσε και συνεχίζει να ορθώνει ανάστημα ένας μαχητής. Ως αγωνιζόμενα μέλη της κοινωνικής βάσης, ως αναρχικοί που αντιπαλεύουμε το κράτος, ως άνθρωποι με συνείδηση θα σπεύσουμε πρόθυμα στην πρώτη γραμμή. Το πιθανό δικό μας κόστος είναι ένα τίποτα μπροστά στο κόστος που πληρώνει μετρητοίς ο Κουφοντίνας. Αυτό που θα είναι συγκρίσιμο με το κόστος που πληρώνει ο Κουφοντίνας θα είναι αυτό που θα πληρώσουμε όλοι και όλες αν η εξουσία πετύχει την εξόντωσή του, το κόστος μιας ιστορικής ήττας πρώτα σε συμβολικό και μετά σε υλικό επίπεδο κάθε σκέψης να σηκωθεί κεφάλι ενάντια στους κυρίαρχους.

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, καμία εμπιστοσύνη στους ελιγμούς της καταστολής. Πλήρης επαγρύπνηση, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και του κόσμου του αγώνα , περισσότερη δράση, περισσότερη τόλμη.

Και ακόμα περισσότερη τόλμη.

Μέχρι την νίκη σε αυτή την μάχη.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

 Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

2

1

 

Προηγούμενη ενημέρωση:Μετά την επίθεση οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, ενώ για το περιστατικό σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής έχει γίνει  για μια σύλληψη. Να σημειωθεί επίσης ότι δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των δραστών και οι λόγοι της «παρέμβασης». Αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη ισχύος από άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, την ώρα που αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η απόφαση του Αρείου Πάγου, για την άδεια του τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα.

2

Να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κτίριο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος κατέβηκε στον προαύλιο χώρο για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί. Ο κ. Βούτσης μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια, ενώ σημείωσε ότι οι δράστες δεν πέταξαν τρικάκια ούτε φώναξαν συνθήματα, ενώ συμπλήρωσε ότι οι άγνωστοι απομακρύνθηκαν από τους φρουρούς.