Οχι ευχάριστες λύσεις με την την Τουρκία προτείνει ο Σημίτης για την αποφυγή νέων Ιμίων!!!

 
Οχι ευχάριστες λύσεις με την την Τουρκία προτείνει ο Σημίτης για την αποφυγή νέων Ιμίων!!!

Ενημερώθηκε: 09/06/19 - 09:30

Τον κίνδυνο για νέα Ίμια υπογραμμίζει o πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή» της Κυριακής και προτείνει όχι ευχάριστες λύσεις.

Ο κίνδυνος επεισοδίων με την Τουρκία θα είναι υπαρκτός, εάν δεν βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σημίτης είναι ο Πρωθυπουργός του οποίου η κυβέρνηση χειρίστηκε την κρίση “των Ιμίων” το 1996 με τρόπο που κλόνισε την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης και προσέβαλε την υπερηφάνεια των Ελλήνων, ειδικά όταν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τους Αμερικανούς για τον... "καταλυτικό" τους ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Γράφοντας συγκεκριμένα για την κρίση του 1996 ο κ. Σημίτης, επισημαίνει πως «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρόμοιες σκέψεις στη σημερινή τουρκική ηγεσία», δεδομένου ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν επιμένει στην τακτική του όσον αφορά το θέμα των γεωτρήσεων και επαναλαμβάνει διαρκώς ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι «συνιδιοκτήτες» των κοιτασμάτων στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα κλιμακώνει τις απειλές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως το δεύτερο γεωτρύπανο που θα σταλεί στην Κύπρο θα συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες και επανέλαβε πως οι Τουρκοκύπριοι είναι «συνιδιοκτήτες» των κοιτασμάτων.

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο κ. Σημίτης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να ομιλεί περί ελληνοτουρκικών, μιας και του καταλογίζουν -πλην των Ιμιων- ότι αναγνώρισε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.