Το ωράριο σούπερ μάρκετ και καταστημάτων μέχρι την Πρωτοχρονιά

Το ωράριο σούπερ μάρκετ και καταστημάτων μέχρι την Πρωτοχρονιά
Ενημερώθηκε: 28/12/20 - 10:30

Ανοιχτά θα είναι από σήμερα μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 7:00 έως τις 21:00 τα καταστήματα που λειτουργούν με click away.

Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) με ωράριο 08:00 – 20:00.

Την 1η Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω επίσημης αργίας.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά καταστήματα -πλην των βιβλιοπωλείων - η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away, δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία. Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

SMS 2 για τα καταστήματα

Υπενθυμίζεται πως ο κωδικός μετάβασης στο σούπερ μάρκετ αλλά και για παραλαβή αγορών μέσω click away είναι το sms «2».

Για τα καταστήματα ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις λειτουργίας:

-- Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

-- Απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων.

-- Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

-- Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.