Όταν ο Γ. Μακρής κατηγορούσε καμαριέρα ξενοδοχείου ότι του έκλεψε το Rolex

Όταν ο Γ. Μακρής κατηγορούσε καμαριέρα ξενοδοχείου ότι του έκλεψε το Rolex
Ενημερώθηκε: 07/11/18 - 13:10

Καθημερινά πλήθος πληροφοριών σχετικά με γεγονότα στα οποία εμπλεκόταν ο επιχειρηματίας, Γιάννης Μακρής, έρχονται στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση του στις 31/10, έξω από το σπίτι του στο πανόραμα Βούλας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, ο Μακρής επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο την 1η Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά, τη δολοφονία του δηλαδή, κατηγορούμενος για ψευδή καταμήνυση καμαριέρα ξενοδοχείου των Νοτίων προαστίων Αττικής τον Σεπτέμβριο του 2011, για κλοπή ρόλεξ αξίας 30.000 ευρώ, .

Ειδικότερα, ο Μακρής κατέθεσε αναφορά στην Αστυνομία του τμήματος Γλυφάδας ότι η καμαριέρα απέσπασε το ρόλεξ από το δωμάτιο που διέμενε. 

O επιχειρηματίας, κατέθεσε την εν λόγω αναφορά στους αστυνομικούς του τμήματος Γλυφάδας αλλά 3 ημέρες αργότερα, επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει πως τελικά βρήκε το Rolex του κρυμμένο σε ένα παπούτσι. 

Οι αστυνομικοί, τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης και τον παρέπεμψαν να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Ο δικηγόρος του, όμως, πέτυχε να ζητήσει ο εισαγγελέας περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και διέταξε προκαταρκτική έρευνα. 

Όπως τονίζει η Καθημερινή, ο Γιάννης Μακρής είχε προβεί στην καταγγελία αυτή προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, να λάβει ποσό αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρεία για το εν λόγω ρολόι. Μάλιστα στο κείμενο κατά του Γιάννη Μακρή για την παραπομπή του σε δίκη αναφερόταν: «Καταμήνυσαν ψευδώς την εγκαλούσα για τι ότι η τελευταία τέλεσε σε βάρος του δευτέρου κατηγορουμένου το έγκλημα της κλοπής και συγκεκριμένα ότι εισήλθε στο δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διανυκτέρευσε για καθαριότητα και αφαίρεσε το ρολόι με σκοπό να το οικειοποιηθεί παράνομα. Το ανωτέρω όμως γεγονός είναι ψευδές καθόσον η εγκαλούσα ουδέποτε αφαίρεσε το ρολόι του, οι δε κατηγορούμενοι τελούσαν σε γνώση του ψεύδους τους».

Πηγή: Kαθημερινή