Στην κλιμάκωση των αγροτοκτηνοτροφικών κινητοποιήσεων προχωρούν οι αγρότες, αποφασίζοντας πανελλαδικό συλλαλητήριο στον χώρο του επιβατικού σταθμού στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την προσεχή Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου.
Η απόφαση ελήφθη στη γενική συνέλευση του αγροτικού μπλόκου των Νέων Μαλγάρων, στο πλαίσιο των δράσεων που έχει προαναγγείλει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.
Στόχος των αγροτών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Κώστα Ανεστίδη, δεν είναι η δημιουργία κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη, αλλά η διατράνωση των αιτημάτων τους για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα στη χώρα.
Σημείο συγκέντρωσης για όλους τους συμμετέχοντες ορίστηκε η είσοδος των διοδίων Ν. Μαλγάρων στις 10 το πρωί της Παρασκευής. Από εκεί, οι αγρότες θα κινηθούν με κοινή πορεία προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική κινητοποίηση.