Παπαευαγγέλου: Δυο δόσεις εμβολίων στα παιδιά 12-15 ετών

Παπαευαγγέλου: Δυο δόσεις εμβολίων στα παιδιά 12-15 ετών
Ενημερώθηκε: 27/07/21 - 11:48

Για τα εμβόλια στα παιδιά, την μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και την πορεία της πανδημίας, μίλησε στον ΑΝΤ1 η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε τα δεδομένα ασφάλειας αφορούν την ηλικιακή ομάδα 12 -15 ετών και σημείωσε ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αφορούν κυρίως σε αγόρια 16 ετών μετά την δεύτερη δόση, με συμπτώματα, όμως ήπια.

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα παιδιά 12-17 ετών, ενώ αναφερόμενη στην μετάλλαξη Δέλτα είπε ότι "βλέπουμε πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών". Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά 12 -15 ετών θα κάνουν δυο δόσεις εμβολίου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας είπε πως θα σημειωθεί αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ συμπλήρωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομείο και στις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Πάντως, ξεκαθάρισε πως δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου.

"Αισιοδοξούμε ότι το νέο κύμα θα είναι πιο ήπιο σε νοσηλείες", είπε η κ. Παπαευαγγέλου, ενώ φάνηκε σίγουρη ότι τα παιδιά όταν γυρίσουν από τις διακοπές θα εμβολιαστούν, κάνοντας έκκληση τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια.

"Μας πληγώνει όταν ένας υγειονομικός μιλάει κατά των εμβολίων", είπε και τόνισε ότι "θα πρέπει οι πολίτες να ακούν τα θεσμικά όργανα", ενώ σημείωσε ότι "τα παιδιά αφού εμβολιαστούν αναπτύσσουν περισσότερα αντισώματα".