Παραμένει στην φυλακή η Ηριάννα Β.Λ

Με πλειοψηφία 3-2, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας, απέρριψε την αίτηση της Ηριάννας και του Περικλή για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής
Ενημερώθηκε: 17/07/17 - 18:34

Με πλειοψηφία 3-2, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας, απέρριψε την αίτηση της Ηριάννας και του Περικλή για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής που τους έστειλε στη φυλακή, έως την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. 

Νωρίτερα, την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης είχε προτείνει ο εισαγγελέας, ο οποίος «είδε» την τέλεση «νέων παρόμοιων αδικημάτων» από την Ηριαννα. Ο εισαγγελεας προτεινε να απορριφθεί και η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχει καταθέσει για λόγους υγείας και ο 33χρονος. Έξω από το Εφετείο, αλληλέγγυοι έδωσαν από το πρωί δυναμικό «παρών» οι οποίοι και με το άκουσμα της απόφασης αντέδρασαν με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια.

AdTech Ad

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, η διδακτορική διατριβή της 29χρονης Ηριαννας βρίσκεται στην πρώτη φαση της και άρα σε όχι τόσο σημαντικό στάδιο που να συντρέχει υπέρμετρη βλάβη. Παραδέχθηκε ωστόσο πως βλάπτεται η ενασχόλησή της με την διδασκαλία, αυτή ομως είναι μια συνέπεια του εγκλεισμού της, όπως είπε.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας, εκδικάζεται η αίτηση της Ηριάννας και του Περικλή για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής που τους έστειλε στη φυλακή, έως την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 14/7 καθαρογράφηκε η απόφαση με την οποία η 29χρονη Ηριάννα Β.Λ. καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή ποινής, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία, για συμμετοχή της στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή και χωρίς να της αναγνωρίστει κάποια ελαφρυντικό, για συμμετοχή της στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Το αποδεικτικό στοιχείο που οδήγησε στη καταδίκη της είναι ένα μερικό αποτύπωμα, σε γεμιστήρα εκτός όπλου, το οποίο είχε εντοπιστεί μαζί με άλλο «ορφανό» οπλισμό στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.


Σχετικά Θέματα:

Εισαγγελέας: Να απορριφθεί το αίτημα της Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης ποινής

Συγκέντρωση συμπαράστασης για την Ηριάννα Β.Λ από ΛΑΕ, αντιεξουσιαστές και παρουσία Φίλη (ΦΩΤΟ)

Ένταση και...καφέδες κατά Φίλη και Ξυδάκη στη συγκέντρωση για την Ηριάννα Β.Λ (ΦΩΤΟ)