Παράνομο ηλεκτρονικό στοίχημα σε κατάστημα με αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας

Παράνομο ηλεκτρονικό στοίχημα σε κατάστημα με αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας
Ενημερώθηκε: 22/06/18 - 13:27

Παράνομος ηλεκτρονικός τζόγος διεξαγόταν σε κατάστημα με αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας στην Αριδαία Πέλλας, όπου αστυνομικοί της Ασφάλειας Έδεσσας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε, οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν εγγραφή σε ιστοσελίδα διεξαγωγής στοιχηματισμού, ποντάροντας σε προγνωστικά αγώνων ή να στοιχηματίζουν στην ίδια ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας κωδικούς που τους παραχωρούσαν ο υπεύθυνος και ο υπάλληλος του καταστήματος, οι οποίοι με τη σειρά τους αποκόμιζαν κέρδη από τον συνολικό στοιχηματικό τζίρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο παράνομος τζόγος γινόταν μέσα από τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές -συνδεδεμένους με κεντρικό υπολογιστή- είτε με μετρητά είτε με προπληρωμένες κάρτες που πωλούνταν στην ίδια επιχείρηση.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο 49χρονος διαχειριστής του καταστήματος και ο εικοσάχρονος υπάλληλος. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους (για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων), περιλαμβάνεται και η εβδομηντατετράχρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο.

Εκτός από τους υπολογιστές, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα μηχάνημα εκτύπωσης στοιχηματικών αποδείξεων, προπληρωμένες κάρτες και χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία της Έδεσσας.