Περιφέρεια Αττικής: Συνδράμει μαζί με τον Δήμο στον καθαρισμό μετά την πυρκαγιά εργοστασίου

Περιφέρεια Αττικής: Συνδράμει μαζί με τον Δήμο στον καθαρισμό μετά την πυρκαγιά εργοστασίου
Ενημερώθηκε: 22/08/20 - 18:05

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έστειλε υδροφόρες της Περιφέρειας, για να καθαρίσουν σχολαστικά τους δρόμους περιμετρικά του εργοστασίου, που κάηκε τις προηγούμενες ημέρες. Το έργο αυτό γίνεται σε συννενόηση με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδα.

"Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής θα βρίσκονται καθημερινά στην περιοχή για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να συνδράμουν το έργο του Δήμου, με στόχο να καθαριστεί η περιοχή, το ταχύτερο δυνατό", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, σημείωσε: "Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή που επλήγη από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο, στις 15 Αυγούστου. Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της Περιφέρειας ήταν άμεση, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών. Συνεχίζουμε να συνδράμουμε το έργο του Δήμου Μεταμόρφωσης με τα ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας, μέχρι να καθαριστεί πλήρως η περιοχή, να είναι απολύτως ασφαλής για τους κατοίκους και να επανέλθει σε πλήρη κανονικότητα".

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Παράλληλα με τη συνδρομή έγκριτων επιστημονικών φορέων ξεκινήσαμε τη διερεύνηση της επίδρασης της πυρκαγιάς, στην ποιότητα της ατμόσφαιρας, με στοχευμένες δειγματοληψίες. Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την καλύτερη θωράκιση των πολιτών".

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ