Πέτρος Τατσόπουλος: Βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη

TATSOPOULOS
Ενημερώθηκε: 02/10/19 - 19:53

Παραμένει στην εντατική ο Πέτρος Τατσόπουλος ωστόσο, αποσωληνώθηκε το μεσημέρι  λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την εγχείρηση για το ανεύρυσμα αορτής στην οποία υπεβλήθη χθες στο Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός συγγραφέας είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Πλέον μπαίνει στο δεύτερο εικοσιτετράωρο μετά την δύσκολη επέμβαση και οι γιατροί εκφράζουν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους για την έκβαση της υγείας του.

Η ανακοίνωση  για την πορεία της υγείας του Τατσόπουλου

«Σχετικά με την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, που χειρουργήθηκε επειγόντως χθες για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ενημερώνουμε ότι: Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει βγεί από την μηχανική αναπνοή και βαίνει βελτιούμενος. Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, η επέμβαση στην οποία υπεβλήθηκε ο κ. Τατσόπουλος, την Τρίτη, ήταν επιτυχής.

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15. Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Τι αποκάλυψε ο γιατρός Γιάννης Λύρας που έτυχε να είναι στο στούντιο 

Η μάχη για τον Πέτρο Τατσόπουλο συνεχίζεται καθώς τα δύο πρώτα 24ωρα όμως είναι εξαιρετικά κρίσιμα, δεδομένου ότι η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη είναι εξαιρετικά σοβαρή, με πολλές επιπλοκές, ενώ οι στατιστικές τής αποδίδουν υψηλά ποσοστά θνητότητας.

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, συγκλόνισε το πανελλήνιο με την περιπέτεια της υγείας του. Το πρωί της Τρίτης, ενώ βρισκόταν στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής στον Alpha, ένιωσε ξαφνικά έναν οξύ πόνο στο στήθος. Ο Πέτρος Τατσόπουλος έχασε το χρώμα του και με δυσκολία ακούστηκε σε κάποια στιγμή να ψελλίζει ότι θέλει να αποχωρήσει γιατί ένιωσε έναν δυνατό πόνο στο στήθος και ο παρουσιαστής διέκοψε για διαφημίσεις.

Το συγκλονιστικό βίντεο -Τατσόπουλος: «Νιώθω οξύ πόνο στο στήθος»

Ευτυχώς για τον Πέτρο Τατσόπουλο, στο στούντιο βρισκόταν, για άλλο θέμα, ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας. Οπως ο ίδιος εξήγησε αργότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο συγγραφέας είχε χάσει τις αισθήσεις του για 10 λεπτά, αλλά του έκανε ανάνηψη, στα κρίσιμα λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. «Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Λύρας. Ευτυχώς λίγα λεπτά αργότερα, έφτασε και το ασθενοφόρο και ο Πέτρος Τατσόπουλος μεταφέρθηκε χωρίς χρονοτριβή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Τι είναι το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής που έπαθε ο Πέτρος Τατσόπουλος

Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής, μια εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση. Η αρχική εκτίμηση από την κλινική εικόνα ήταν ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου, λόγω του έντονου πόνου στην πλάτη. Ωστόσο, σύντομα το προσωπικό του Ιπποκρατείου διαπίστωσε ότι η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρότερη, καθώς διέγνωσαν οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής. Με απλά λόγια, διαπίστωσαν ένα επιμήκες σκίσιμο των χιτώνων της αορτής, της κεντρικής αρτηρίας με την οποία η καρδιά διοχετεύει το αίμα στο σώμα, το οποίο πρέπει να συνέβη μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες. Αμέσως μπήκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε επέμβαση η οποία ήταν επιτυχής.

Πηγή: iefimerida.gr