Πλήθος μαρτυριών “κλείδωσαν” την περιοχή-Μάρτυρας “κλειδί” έστειλε την Αντιτρομοκρατική στο κατώφλι της Ρούπα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος μαρτυριών “κλείδωσαν” την περιοχή-Μάρτυρας “κλειδί” έστειλε την Αντιτρομοκρατική στο κατώφλι της Ρούπα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Πλήθος μαρτυριών “κλείδωσαν” την περιοχή-Μάρτυρας “κλειδί” έστειλε την Αντιτρομοκρατική στο κατώφλι της Ρούπα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Πλήθος μαρτυριών “κλείδωσαν” την περιοχή-Μάρτυρας “κλειδί” έστειλε την Αντιτρομοκρατική στο κατώφλι της Ρούπα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Πλήθος μαρτυριών “κλείδωσαν” την περιοχή-Μάρτυρας “κλειδί” έστειλε την Αντιτρομοκρατική στο κατώφλι της Ρούπα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Πλήθος μαρτυριών “κλείδωσαν” την περιοχή-Μάρτυρας “κλειδί” έστειλε την Αντιτρομοκρατική στο κατώφλι της Ρούπα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Πλήθος μαρτυριών “κλείδωσαν” την περιοχή-Μάρτυρας “κλειδί” έστειλε την Αντιτρομοκρατική στο κατώφλι της Ρούπα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 06/01/17 - 18:23
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε εδώ και μήνες πληροφορίες και μαρτυρίες (πληθυντικός αριθμός) που τοποθετούσαν την Ρούπα να κινείται στην ευρύτερη περιοχή κι έτσι έστησαν ένα «δίχτυ» ερευνών που περιλάμβανε τον Άγιο Δημήτριο, την Ηλιούπολη και άλλους 2-3 όμορους δήμους.

Εν τέλει όμως, υπήρξε μία πληροφορία και μαρτυρία στην Αντιτρομοκρατική, η οποία τοποθέτησε στο κατώφλι του κρησφύγετου της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και τρεις ημέρες πριν την επέμβαση για την σύλληψή της τέθηκε υπό συνεχή, στενή και 24ωρη παρακολούθηση. Άλλωστε η Πόλα Ρούπα είχε επικυρηχθεί... από το 2014, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.000.000 ευρώ!

Ενδεχομένως, σε αυτό το σημείο να έπαιξε ρόλο και μία παράλληλη έρευνα της Ασφάλειας για τον εντοπισμό ενός σεσημασμένου ληστή, παλιού συνεργού του Παλαιοκώστα, συμμορία του οποίου φέρεται να είναι υπεύθυνη για τις ένοπλες ληστείες, μεταξύ άλλων και αυτές στον Γερμανό της Πεύκης και στην επιχείρηση "Υφαντής" στο Μαρούσι και οποίος χωρίς να έχει καμία σχέση με την υπόθεση και με τρομοκρατία, μάλλον την γνώριζε και ενδεχομένως είχε κάποιου είδους επαφή μαζί της, κάτι το οποίο όμως επισήμως οι Αρχές αρνούνται.

Ο κλοιός έκλεισε λοιπόν στην Ηλιούπολη και στο σπίτι της οδού Ζαΐμη, έως ότου σιγουρευτούν οι Αρχές ότι όντως εντόπισαν την Πόλα Ρούπα. Κατά τη διάρκεια της στενής αυτής παρακολούθησης ταυτοποιήθηκε πως όντως η Πόλα Ρούπα διέμενε εκεί και κυκλοφορούσε πλέον με κοντά και βαμμένα καστανά μαλλιά και μέσω αυτής της παρακολούθησης διαπιστώθηκε και η εμπλοκή της 25χρονης η οποία μετέβη στο διαμέρισμά της Ηλιούπολης για να φυλάξει τον 6χρονο γιο της Ρούπα κατά τη διάρκεια της απουσίας της. Ρόλο που είχε αναλάβει γενικότερα σύμφωνα με την Αστυνομία.

Πλέον, χθες αργά το βράδυ της Τετάρτης και μετά από σύσκεψη των επικεφαλής αξιωματικών αποφασίστηκε στις 6 το πρωί της Πέμπτης να γίνει η διπλή επέμβαση των ΕΚΑΜ σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο, στις οδούς Ζαΐμη και Αθανασίου Διάκου αντίστοιχα. Όντως στις 6:10 το πρωί πραγματοποιήθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στα δύο διαμερίσματα και συνελήφθη η σύντροφος του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, αλλά και η 25χρονη που την υπέθαλπε.

Η Ρούπα είχε μία τσάντα με πιστόλι όμως δεν επιχείρησε να το πιάσει, άλλωστε ήταν αστραπιαία η έφοδος των αντρών της ΕΚΑΜ και περιορίστηκε στα να πιάσει με το ένα χέρι το παιδί της και να ζητήσει να μην το πειράξουν.

Η 25χρονη ζήτησε το απόγευμα να πάει σε νοσοκομείο γιατί ένιωσε ενόχληση στο χέρι της, πιθανόν από τη στιγμής της σύλληψής της. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να γίνει μεταγωγή της από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να της δέσουν το χέρι οι γιατροί και μετά την παροχή Πρώτων Βοηθειών επέστρεψε στα κρατητήρια, έως ότου οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα μαζί με την Ρούπα, αυτή την φορά όμως όχι απλά για υπόθαλψη αλλά για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς στο σπίτι της στην οδό Αθανασίου Διάκου, στον Άγιο Δημήτριο βρέθηκε μία πλαστή ταυτότητα και ευρήμματα που την τοποθέτησαν και εκείνη αμέσως στο κάδρο της νέας γενιάς τρομοκρατών του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα φιλοξενείται πλέον προσωρινά στο Νοσοκομείο Παίδων έως ότου βγει η απόφαση από Δευτέρα του εισαγγελέα ανηλίκων για να δοθεί ή όχι στους συγγενείς της Ρούπα η κηδεμονία του παιδιού, κάτι που θεωρείται μάλλον πιθανό. Υπενθυμίζεται, ότι χθες, Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης ανακοίνωσαν πως ξεκινούν απεργία πείνας και δίψας έως ότου αυτό το αίτημα τους ικανοποιηθεί.

Ετοίμαζε νέο κύκλο χτυπημάτων η Πόλα Ρούπα

 

Στο κρησφύγετο της Ηλιούπολης υπενθυμίζεται επίσης ότι βρέθηκαν πέρα από πλαστή ταυτότητα του Ρούπα και ιδιόχειρες σημειώσεις της που πιθανόν ανέφεραν υποψήφιους νέους στόχους, όπως εταιρείες, επιχειρήσεις, υπήρχαν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα κλπ. Θεωρείται βέβαιο από τις Αρχές λοιπόν μετά και την "απαλλοτρίωση", από τράπεζες πως η Ρούπα χρηματοδοτούσε όχι μόνο την παραμονή της έξω από τις φυλακές αλλά και προετοίμαζε έναν νέο κύκλο χτυπημάτων...

Εδώ είναι το σημείο στο οποίο πλέον εστιάζουν οι έρευνες, ώστε να μπορέσουν σύντομα να φτάσουν και σε άλλους χώρους όπου φυλασσόταν ενδεχομένως ο οπλισμός της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και τυχόν άλλα πρόσωπα. Αναμένεται λοιπόν εισαγγελική διάταξη, κάτι το οποίο αξιωματικοί επισημαίνουν ότι ήδη καθυστερεί αδικαιολόγητα, για να προχωρήσουν στην δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων των δύο γυναικών, ώστε να φτάσουν και σε άλλους χώρους που τυχόν έχουν μισθώσει με αυτά τα στοιχεία. Άλλωστε φαίνεται ότι η Ρούπα διάλεξε να φυλάξει σε διαφορετικά σημεία το κάθε τι, αφού στο γκαράζ-γιάφκα του Αλίμου βρέθηκε το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει στο παρελθόν ο Νίκος Μαζιώτης με πλαστά στοιχεία, άλλο ένα αυτοκίνητο, ποσότητες ANFO και δύο βαλίτσες στα πορτ-μπαγκάζ των αυτοκινήτων που περιείχαν υλικά για κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και πυρομαχικά, όχι όμως όπλα.

Πρόσθετα, οι έρευνες συνεχίζονται και θα πάρουν καιρό τόσο για να βρεθούν οι Αρχές στο κατώφλι και άλλων μελών όσο και για να ταυτοποιηθούν ή όχι "ορφανά" χτυπήματα και ένοπλες ληστείες με τον Επαναστατικό Αγώνα και την Ρούπα... Στο κάδρο ως προς αυτές τις έρευνες συμπεριλαμβάνεται και η 25χρονη.

Ρούπα: "Ζήτω η Επανάσταση!"-Παραδέχτηκε η 25χρονη πως είναι μέλος του "Επαναστατικού Αγώνα"

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οδηγήθηκαν το πρωί, η Πόλα Ρούπα καθώς και η 25χρονη που συνελήφθησαν χθες κατά την διάρκεια της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Οι δύο γυναίκες μετήχθησαν στην Εισαγγελία συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, σε χωριστό αυτοκίνητο η καθεμία, ενώ η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα μόλις βγήκε από το όχημα φώναξε: "Ζήτω η επανάσταση!".

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ασκήθηκαν σε βάρος τους κατηγορίες που αφορούν την συμμετοχή τόσο της Ρούπα όσο και της 25χρονης σε νέα τρομοκρατική οργάνωση που δεν αφορά τον "Επαναστατικό Αγώνα".

Η δίωξη για τις δύο γυναίκες περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν τα αδικήματα της:

1. συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές.
2. διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της άρνηση δακτυλοσκόπησης. Η 48χρονη Ρούπα βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο φώναξε:"Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλήκια.. Είναι αιχμάλωτος πολέμου έξι χρονών παιδί", ενώ και ενώπιον του Εισαγγελέα η κατηγορουμένη φέρεται να επανέλαβε το αίτημα της να αναλάβουν την φροντίδα του εξάχρονου γιου της, η μητέρα και η αδελφή της οι οποίες βρίσκονταν από το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σε γραπτή δήλωση της η Πόλα Ρούπα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν σκοπεύει να απολογηθεί: "Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα" τονίζει και χαρακτηρίζει "τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές" όλους εκείνους που απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. "Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη , την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της " εξόδου από την κρίση..." επισημαίνει η 48χρονη.

Και η συγκατηγορούμενη της Ρούπα, η νεαρή που συνελήφθη χθες μαζί της φέρεται να δηλώνει πως ανήκει στον αναρχικό χώρο και επίσης ότι είναι μέλος του "Επαναστατικού Αγώνα". Η 25χρονη προαναγγέλλει επίσης πως ξεκινάει και αυτή απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί "το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη" σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου για τον γιο της η Πόλα Ρούπα

 

Για αρπαγή ανηλίκου κατηγορεί κάθε υπεύθυνο η Πόλα Ρούπα με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στην αναφορά της 48χρονης επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι αρχές κρατούν τον ανήλικο γιο της από χθες "αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλεια του" στην μητέρα και την αδελφή της όπως ζητάει η ίδια.

Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συγκατηγορούμενή της παραπέμφθηκαν να απολογηθούν για τις δύο κακουργηματικές και τις δύο πλημμεληματικές πράξεις που τους αποδόθηκαν, ενώπιον της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Προφυλακιστέες Ρούπα και 25χρονη 

 

Ένοχες κρίθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της. Οι δυο γυναίκες αποδέχθηκαν τις κατηγορίες για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, αρνήθηκαν όμως να απολογηθούν και πλέον θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.


Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκαθαρίζει ότι το παιδί της Πόλας Ρούπα, απλά τέθηκε σε προστασία

 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ψευδείς και ανεύθυνες τις αναφορές για την τύχη του εξάχρονου παιδιού της συλληφθείσας Πόλας Ρούπα, καθώς ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε, απλώς τέθηκε σε προστασία.
Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι το ανήλικο παιδί της 48χρονης συλληφθείσας Πόλας Ρούπα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, ενώ παράλληλα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Εξάλλου, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του ανήλικου με τους στενούς συγγενείς του και προσθέτει: «Αυτό που προέχει, είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Τι απαντά η Εισαγγελία στην Πόλα Ρούπα για τον γιο της

 

«Με γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου και με ανθρωπιά» λειτούργησε η Εισαγγελία για τον εξάχρονο γιο της Πόλας Ρούπα σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με δημοσιεύματα για το εξάχρονο παιδί.

Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τονίζεται ότι η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού ανατέθηκε στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων και ότι έχει ήδη χορηγηθεί ειδική άδεια επικοινωνίας στη γιαγιά και στη θεία τού παιδιού.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει ως εξής:

«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017.

Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από τη μητέρα και την αδελφή τής ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η Εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

Σχετικά Θέματα:

Στον εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Μάχη με τον χρόνο δίνει η Αντιτρομοκρατική για να κερδίσει όσο περισσότερα από την σύλληψη Ρούπα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Απεργία πείνας και δίψας ξεκινά η Πόλα Ρούπα και ο σύντροφος της Νίκος Μαζιώτης

Σε απεργία πείνας-δίψας και ο Μαζιώτης για τον γιο του-Παρομοιάζει την Εισαγγελέα με την Βασίλισσα Φρειδερίκη

Απεργία πείνας και δίψας κάνει η Πόλα Ρούπα για να δοθεί ο γιος της στην μάνα και την αδερφή της

Βρέθηκε γιάφκα στον Άλιμο

Διπλή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη για την Πόλα Ρούπα

Εξέταση υπόπτου στην Ασφάλεια για πλήθος ενόπλων ληστειών στην Αττική και πιθανές σχέσεις με Παλαιοκώστα