Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας

 
Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας

Ενημερώθηκε: 12/09/17 - 09:42

Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας είναι το θέμα του διεθνους συνεδρίου που φιλοξενεί η χώρα μας.

Η χώρα μας συγκεντρώνει τα βλέμματα του ακαδημαϊκού κόσμου, αφού καθηγητές από όλο τον πλανήτη, δίνουν εδώ το παρών, για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός συνολικά, μπορούν να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα!

Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο κ. άνοιξε με την ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης, τις εργασίες του παγκοσμίου συνεδρίου του Χάρβαρντ, με τίτλο “Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World” ή αλλιώς «Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης», το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πατρίδα μας.

Το βράδυ της Δευτέρας, 4 Σεπτεμβρίου 2017, το Μουσείο της Ακρόπολης έγινε ο τόπος συνάντησης των καθηγητών, τους οποίους το Χάρβαρντ προσκάλεσε στην Ελλάδα, για το σπουδαίο αυτό συνέδριο. Οικοδεσπότης ήταν, ο Ολυμπιακός.

Παρόντες στο Μουσείο της Ακρόπολης ήταν φορείς του αθλητισμού, του ελληνικού ποδοσφαίρου, ειδικότερα, όπως και πολιτικοί φορείς, με αντικείμενο τον αθλητισμό, ή μη. Παρούσα ήταν φυσικά, η ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με το Διοικητικό Συμβούλιο και ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο κ. Σβεν Μπέκερτ, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ο κ. Στίβεν Ορτέγα, διευθυντής του προγράμματος αποφοίτησης στην Ιστορία και την Αρχειοθέτηση του Κολλεγίου Σίμονς ήταν οι πρώτοι οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.Ακολούθησε η ανάγνωση της «Αρχής των Αθηνών, για το Δικαίωμα της Συμμετοχής στον Αθλητισμό», ενώ στη συνέχεια μίλησαν ο κ. Χορστ Χάναμ, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Ταφτς (ΗΠΑ) και η κα. Αμάντα Λουσία Μουνιόζ ντε Τόρο Αλιμόντα, υπεύθυνη συντονισμού των «Δικηγόρων Εξωτερικού», οι οποίοι παρέχουν δωρεάν νομική υποστήριξη σε πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Βασικός ομιλητής και εκείνος ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, ήταν ο κ. Τζορτζ Μίτσελ, πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ από το Μέιν, ηγέτης της Πλειοψηφίας της Γερουσίας και Διεθνής Πρέσβης Ειρήνης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη την Τρίτη και την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τεράστια η οικολογική ζημιά στη Σαλαμίνα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου