Ποιος ευθύνεται για το φιάσκο στο Π.Φάληρο

Ποιος ευθύνεται για το φιάσκο στο Π.Φάληρο
Ενημερώθηκε: 05/04/17 - 11:05

Οι σοβαρές ευθύνες που προκύπτουν από το φιάσκο της αστυνομίας στο Παλαιό Φάληρο με τον ληστή να καταφέρνει να κρύβεται εντός του σπιτιού που υπήρχαν τουλάχιστον 30 αστυνομικοί έχει προκαλέσει πονοκεφάλο στην πολιτική ηγεσία αλλά και της αστυνομίας.

Ο ένας μετά τον άλλο αστυνομικό κλήθηκαν να περάσουν το κατώφλι της ΓΑΔΑ για να δώσουν εξηγήσεις για το συμβάν, καθώς δεν είναι μόνο η παταγώδης έλλειψη συντονισμού σε μια άκρως σοβαρή υπόθεση που από τύχη δεν πνίγηκε στο αίμα αλλά και το γεγονός ότι δύο ακριβώς χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Παρασκευόπουλου, ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης σκέφτεται να βάλει κάποια φίλτρα προκειμένου να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες αποφυλακίσεις σκληρώ κακοποιών.

Εκτιμάται ότι μέσα από το διαμέρισμα του 8ου ορόφου πέρασαν τουλάχιστον 30 αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙΑΣ, την Άμεση Δράση, τα κεντρικά της Ασφάλειας, τη σήμανση, την ΟΠΚΕ και το τοπικό τμήμα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» κανείς από τις εμπλεκόμενες ομάδες αστυνομικών που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη για το πως κατάφερε ο ληστής να κρυφτεί κυριολεκτικά κάτω από την μύτη τους.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ που μπήκαν πρώτοι μέσα υποστήριξαν πως άνοιξαν δύο φορές την ντουλάπα στο βοηθητικό δωμάτιο του διαμερίσματος βλέποντας μόνο στοίβες από ρούχα που θεώρησαν ότι τα πέταξαν κάτω οι δράστες αναζητώντας το χρηματοκιβώτιο. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί φέρονται να είπαν ότι μπήκαν σε έναν ασφαλισμένο και αποστειρωμένο χώρο που είχε ερευνηθεί και συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να κάνουν εκ νέου έρευνα αφού υπήρχε κίνδυνος να χαθούν πολύτιμα στοιχεία. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο ο ληστής αρχικά να είχε κρυφτεί σε άλλο χώρο και στη συνέχεια όταν βρήκε την κατάλληλη στιγμή χωρίς να τον αντιληφθεί κανένας να τρύπωσε στην ντουλάπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Π.Φάληρο: Φιάσκο με τον τέταρτο ληστή-Κρυβόταν επί 14 ώρες στη ντουλάπα της 66χρονης

Τι λέει ο Ν. Παρασκευόπουλος για τις πρόωρες αποφυλακίσεις με αφορμή την ληστεία στο Π.Φάληρο

NΔ: Οι κακοποιοί του Π. Φαλήρου αποτέλεσμα της ιδεοληψίας της κυβέρνησης