Προκαλεί το μειονοτικό κόμμα της Θράκης-Ζητά να έχει λόγο για το διορισμό των μουφτήδων

Προκαλεί το μειονοτικό κόμμα της Θράκης-Ζητά να έχει λόγο για το διορισμό των μουφτήδων
Ενημερώθηκε: 13/10/19 - 17:02

Σε νέα πρόκληση, λίγα 24ωρα πριν τις εθνικές κλογές, προχώρησε απροκάλυπτα η επικεφαλής του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Τσιγδέμ Ασάφογλου. Όπως είναι γνωστό το κόμμα αυτό αποτελεί το «μακρύ χέρι» του Τουρκικού Προξενείου στην Δυτική Θράκη.

Η κα Ασάφογλου απαίτησε από την Ελληνική διοίκηση-μέσω συνέντευξής της στο πρακτορείο Anadolu- το κόμμα της να έχει αποφασιστικό λόγο στο θέμα του διορισμού μουφτήδων στη Θράκη, θέση, που ήδη έχει εκφραστεί, από την Άγκυρα.

«Ελπίζω η κυβέρνηση της χώρας να δει την αλήθεια και από εδώ και πέρα να αναγνωρίσει το ρόλο του ΚΙΕΦ. Αν μας είχαν συμβουλευθεί ίσως να είχαμε βρει κοινό έδαφος», ανέφερε η Ασάφογλου, η οποία εξέφρασε επιθυμία του μειονοτικού κόμματος να αποκτήσει ρόλο μεσάζοντα στο συγκεκριμένο ζήτημα. 

«Σε όσους μας λένε “αν είστε Τούρκοι, πηγαίνετε στην Τουρκία” απαντώ κάθε φορά με την ίδια απάντηση: Όχι, δεν θα πάμε, γιατί αυτό το μέρος μας ανήκει όσο και σε εσάς», τόνισε η ίδια σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Τέλος, επεσήμανε ότι το ΚΙΕΦ «δεν αποτελεί απειλή, αλλά πηγή πλούτου για την Ελλάδα», υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή, ότι «δεν πάμε πουθενά, ζούμε στη Δυτική Θράκη, στην Ελλάδα, αλλά είμαστε Τούρκοι που προσπαθούν να συνεισφέρουν στην Ελληνική Δημορκατία».

Σημειώνεται ότι το μειονοτικό κόμμα αναδείχθηκε πρώτο σε Ξάνθη και Ροδόπη στις πρόσφατες ευρωεκλογές.