Πτώση Antonov: Εντοπίστηκαν 7 από τις 8 σορούς-Ανασύρθηκαν οι 3

 
Εντοπίστηκαν οι 7 από τις 8 σορούς του μοιραίου Antonov, που συνετρίβη τα ξημερώματα στην Καβάλα, ανακοίνωσε ο διοικητής του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς. Σύμφωνα με τον ίδιο, ανασύρθηκαν τρεις σοροί, επίσης έχει βρεθεί και αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το μαύρο κουτί.   Λϊγο νωρίτερα, το ΤΕΝΞ εισήλθε στη σκηνή της συντριβής προκειμένου να ερευνήσει και να σημάνει τα βλήματα.  Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά το «πράσινο φως» του ειδικού κλιμακίου του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση της πυρηνικής,

Πηγή Φωτογραφίας: (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 17/07/22 - 20:20

Εντοπίστηκαν οι 7 από τις 8 σορούς του μοιραίου Antonov, που συνετρίβη τα ξημερώματα στην Καβάλα, ανακοίνωσε ο διοικητής του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανασύρθηκαν τρεις σοροί, επίσης έχει βρεθεί και αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το μαύρο κουτί.

Λίγο νωρίτερα, το ΤΕΝΞ εισήλθε στη σκηνή της συντριβής προκειμένου να ερευνήσει και να σημάνει τα βλήματα. Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά το «πράσινο φως» του ειδικού κλιμακίου του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση της πυρηνικής, βιολογικής και χημικής άμυνας, που κατέληξαν ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες ουσίες (Χημικές, Βιολογικές, Ραδιολογικές και Πυρηνικές).

Μετά την έρευνα και τη σήμανση των βλημάτων, θα ακολουθήσει η διαδικασία συγκέντρωσης και απομάκρυνσης ή επί τόπου εξουδετέρωσης, ανάλογα με την κρίση των πυροτεχνουργών.

Ανασύρθηκε μία σορός και εντοπίστηκε άλλη μία

Κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι ήδη έχει ανασυρθεί μία σορός και έχει εντοπιστεί μία ακόμη ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των υπολοίπων 6 μελών του πληρώματος, όλοι ουκρανικής καταγωγής.

Παράλληλα, αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης, με συμμετοχή ειδικευμένου προσωπικού του ελληνικού στρατού και 30 πυροσβέστες για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης.

Στις επιχειρήσεις συνδράμουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ καθώς και το ελικόπτερο του ενιαίου συντονιστικού κέντρου έρευνας και διάσωσης. Όλες οι διαδικασίες γίνονται με τη συνεργασία και τη διαρκή παρουσία δυνάμεων του ΓΕΕΘΑ. Επίσης, στην περιοχή του δυστυχήματος έχει μεταβεί κλιμάκιο επιθεωρητών περιβάλλοντος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ