Σεισμός: Οργισμένη απάντηση Τσελεντή για σεισμό στον Κορινθιακό

 
Σεισμός: Οργισμένη απάντηση Τσελεντή για σεισμό στον Κορινθιακό

Ενημερώθηκε: 08/01/18 - 16:35

Σεισμός: Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελεντής με οργισμένη ανάρτηση στο Facebook, έστειλε μήνυμα σε όσους διαδίδουν φήμες για επικείμενο σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο. Ο κ. Τσελεντής δείχνει να αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αυτή την ανάρτηση καθώς μίλησε για «τσουνάμι» πανικού που έχει προκληθεί σκόπιμα.

Facebook

σεισμό

κλίμακας Ρίχτερ

Τσελεντής

Συγκεκριμένα με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο , ο κύριος Τσελέντης ενημέρωσε ότι έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα για «επικείμενο » στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού, όπου την περασμένη εβδομάδα είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της . Επιπλέον ο κ. κατηγόρησε δύο υπαλλήλους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν περί ισχυρού σεισμού στον Κορινθιακό.

ΠΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ 8 ΡΙΧΤΕΡ

Ο ίδιος, όμως, ξεκαθαρίζει πως το δίκτυο σεισμογράφων του γεωδυναμικού στην περιοχή εγκαταστάθηκε πρόσφατα και είναι πλήρως λειτουργικό και πως εφόσον ο ίδιος διαπιστώσει «κάτι σοβαρό», τότε θα ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές. Σε περίπτωση που διαπιστώσει από 'κει και πέρα αδράνεια, τότε θα αναλάβει να ενημερώσει εκείνος τους πολίτες.

Η ανάρτησή του στο facebook:

«Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει ένας «χαμός» στα διάφορα ιντερνετικά μέσα για επικείμενο ισχυρό σεισμό ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ στον Κορινθιακό και ο 4.7 ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΕΙΣΜΟΣ.

Σήμερα έχω βαρεθεί να απαντώ αρνητικά σε επίμονες πιέσεις καναλιών για να βγω να «καθησυχάσω» τον κόσμο. Εγώ ποτέ δεν υπήρξα επαγγελματίας εφησυχαστής ούτε μαϊντανός των ΜΜΕ για προσωπική προβολή.

Αυτοί οι κύριοι που δυστυχώς οι δύο είναι και υπάλληλοι του Γεωδυναμικού προκάλεσαν το πρόβλημα, και απόψε χιλιάδες κόσμος στην Αθήνα, την Κόρινθο και το Λουτράκι θα πετάγονται απ το κρεβάτι τους με το παραμικρό θόρυβο, ας βγουν να σταματήσουν το «τσουνάμι» του πανικού που προκάλεσαν.

Εγώ απλώς δηλώνω ότι στον Ανατ. Κορινθιακό το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, του οποίου έχω την τιμή να είμαι διευθυντής, έχει εγκαταστήσει παρά πολλά όργανα και όχι μόνο σεισμογράφους.

Αν δω κάτι σοβαρό θα φροντίσω να ενημερώσω τις αρμόδιες υπηρεσίες τις χώρας οι οποίες θα κινηθούν αρμοδίως γιατί η διαχείριση του σεισμικού κινδύνου απαιτεί υπευθυνότητα. Αν κρίνω ότι δεν κάνουν αυτό που πρέπει ΘΑ ΒΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ».