Σεισμός στην Αθήνα: Προειδοποίηση Παπαδόπουλου για ισχυρούς μετασεισμούς τις επόμενες ημέρες

Σεισμός στην Αθήνα: Προειδοποίηση Παπαδόπουλου για ισχυρούς μετασεισμούς τις επόμενες ημέρες
Ενημερώθηκε: 22/07/19 - 10:24

Σεισμός στην Αθήνα: Την προειδοποίηση ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ισχυρούς μετασεισμούς τις επόμενες ημέρες, έκανε ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open TV είπε ότι «τόσο το ρήγμα της Πάρνηθας όσο και τα επίκεντρα του σεισμού του 1999 και του χθεσινού έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους».

Διαβάστε ακόμα: Για μετασεισμό πάνω από 4 ρίχτερ προειδοποιεί ο καθηγητής Λέκκας

 

Ανέλυσε δε, γιατί -σύμφωνα με τους επιστήμονες- το ρήγμα του σεισμού της Μαγούλας, που έδωσε τον πρόσφατο σεισμό των 5,3 ρίχτερ στην Αττική, δεν μπορεί να δώσει έναν πιο ισχυρό σεισμό.

Προειδοποίησε όμως ότι θα πρέπει οι πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για ισχυρούς μετασεισμούς, διευκρινίζοντας ότι οι μεγαλύτεροι μετασεισμοί μπορεί να προσεγγίσουν το μέγεθος του κυρίου σεισμού, δηλαδή και τα 5,2 Ρίχτερ ακόμα. Κατά συνέπεια ένας σεισμός 4,8 ή 5,1 Ρίχτερ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Διαβάστε ακόμα: Σεισμός στην Αθήνα: Πόλεμος Τσελέντη - Λέκκα με βαριες κατηγορίες (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Δείτε στο βίντεο την ανάλυση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου αλλά και την απάντησή του για το αν μπορεί ο σεισμός της Παρασκευής να ενεργοποιήσει άλλο ρήγμα της Αττικής.