Σοκ: Οχτώ φορές πάνω από το όριο το αλκοόλ στον νταλικέρη που σκόρπισε τον θάνατο στον Κηφισό

 
Το σοκ έχει ήδη μετατραπεί σε οργή για τον οδηγό της  νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στον Κηφισό-Δείτε την δικογραφία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 12/05/18 - 14:01

Το σοκ έχει ήδη μετατραπεί σε οργή για τον οδηγό της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στον Κηφισό.

Στον ανακριτή εν ψυχρώ ότι έπιασε το τιμόνι παρόλο που είχε καταναλώσει κρασί, επειδή..ένιωθε καλά (!) και φυσικά να προσπαθεί να πείσει το δικαστήριο ότι έτρεχε με μόλις 60 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η τραγωδία εκτυλίχθηκε επειδή σημειώθηκε μηχανική βλάβη και όχι επειδή φέρεται να αποκοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι στιγμιαία.Δυστυχώς τα στοιχεία τον διαψεύδουν...

έστειλε  στο θάνατο τους δύο οδηγούς και στην εντατική μια 34χρονη γυναίκα

Με την ένδειξη 0.78 μιλιγκράμ ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, δηλαδή οκτώ φορές πάνω από το όριο, χωρίς άδεια κυκλοφορίας με αντίγραφα πινακίδων, χωρίς ασφάλεια, με ληγμένο το ΚΤΕΟ και τον αριθμό πλαισίου να είναι ακαταχώρητος στα τερματικά της Τροχαίας, η κατάσταση για τον 64χρονο οδηγό της νταλίκας που , δεν θα είναι καθόλου καλή.

Εν ψυχρώ ομολογία του οδηγού της νταλίκας-φονιά: Είχα πιει κρασί, αλλά ένιωθα καλά!

Οδηγούσε σερί

"

'Οπως φαίνεται από τη δικογραφία που παρουσιάζει το Protothema.gr, στις 12 Φεβρουαρίου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος, ο 64χρονος είχε εντοπιστεί πάλι να οδηγεί έχοντας αλκοόλ στο αίμα του 0,28 μιλιγκράμ ενώ όπως καταθέτει αστυνομικός “Έκανα έλεγχο στους ταχογράφους των τελευταίων 28 ημερών και διαπίστωσα ότι την 27 και 28 Απριλίου οδηγούσε 17 ώρες και 19 λεπτά, συνολικά μέσα στην ημέρα οδηγούσε πέντε ώρες και 48 λεπτά χωρίς να πραγματοποιήσει έγκυρο και επαρκές διάλειμμα καθώς και να αναπαύεται για μια ώρα αντί για εννέα ημερησίως. Επιπλέον στις 6 Απριλίου οδηγούσε συνεχόμενα για έξι ώρες χωρίς να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο διάλειμμα, στις 30 Απριλίου οδηγούσε συνεχόμενα για επτά ώρες και πενήντα λεπτά χωρίς διάλειμμα όπως επίσης και να αναπαύεται για το ίδιο διάστημα. Τέλος στις 2 Μαρτίου οδηγούσε συνολικά μέσα στην ημέρα δέκα ώρες και δεκαπέντε λεπτά χωρίς να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο διάλειμμα”.

Καρφί από αυτόπτη μάρτυρα: Ούτε καν ασχολήθηκε με τα θύματα!

Η κατάσταση του κατηγορουμένου οδηγού ήταν τέτοια που φαίνεται ότι δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, όπως είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνέχισε την σοκαριστική περιγραφή ένας δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας..

«Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα ...Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο , το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της λεωφόρου Κηφισού....Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος.» υπογραμμίζει.

Τροχαίο στον Κηφισό: «Δεν μπορούσα να ελέγξω τη νταλίκα», λέει ο οδηγός​​​​​​

Ο 64χρονος πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την Δευτέρα ενώ από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Πέτρος Μαντούβαλος μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως “Το συγκλονιστικό στην υπόθεση αυτή είναι η απώλεια της ζωής και ο τραυματισμός ανύποπτων εργαζομένων ανθρώπων. Από εκεί και πέρα, το διδακτικό κομμάτι αφορά στο ότι κανένας πλέον δεν θα πρέπει να οδηγεί έστω και με μια γουλιά ποτό και το ερευνητέο στην υπόθεση είναι ότι οι δρόμοι μας θα πρέπει να έχουν μπάρες ασφαλείας και όχι μεταλλικές σχάρες πλέγματα τα οποία ήταν εντελώς ακατάλληλα καθώς αν υπήρχαν θα είχε αποφευχθεί αυτό το δυσάρεστο ατύχημα και ο μηχανολογικός έλεγχος του οχήματος το οποίο εξετάζεται από πραγματογνώμονα. Ο οδηγός του οχήματος είναι συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη, είναι ένας εργαζόμενος άνθρωπος που δεν είχε πρόθεση να πάρει το αυτοκίνητο γιατί άλλαξε την σειρά οδηγήσεως ο άλλος οδηγός με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αίμα του ποσοστό σε αλκοόλ που δεν επιτρέπεται”.

"

"
"