Συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας την Πέμπτη το βράδυ - Φρούριο η Βουλή υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων

Συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας την Πέμπτη το βράδυ - Φρούριο η Βουλή υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων
Ενημερώθηκε: 23/01/19 - 09:18

Σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, καλεί η «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το ραντεβού έχει οριστεί για τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (24/01), ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

Η «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» στο κάλεσμα που απευθύνει ζητά να μην πάει κανείς στη δουλειά του την Τετάρτη και την Πέμπτη, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα και να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Την ίδια ημέρα, την Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ), το ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ και στο οποίο θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ταυτόχρονα, και υπό το φόβο επεισοδίων και τα όσα εξελίχθηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οδηγούν τις αρχές σε λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας γύρω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο φόβος καταδρομικών επιθέσεων από ομάδες ατόμων, οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στο να λάβει την απόφαση για δημιουργία κλοιού ασφαλείας γύρω από τα συγκεκριμένα κτίρια με αύξηση των περιπολιών και των στατικών δυνάμεων φύλαξης.