Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την κατάρρευση της μαθήτριας από την πείνα

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την κατάρρευση της μαθήτριας από την πείνα
Ενημερώθηκε: 16/03/17 - 14:38

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν τα στοιχεία για την ιστορία της 17χρονης μαθήτριας που λιποθύμησε από την πείνα στη Πάτρα.

Γιατί στην Ελλάδα του 2017, που ανήκει στην ΕΕ, υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν καθώς οι οικογένειες βρίσκονται στα όρια της ανέχειας.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η μαθήτρια ζήτησε να βγει από την τάξη και βγαίνοντας κατέρρευσε μπροστά στην διευθύντρια του σχολείου. Στη συνέχεια η 17χρονη, ζήτησε την μητέρα της η οποία την πήγε στο σπίτι τους. Όταν η μαθήτρια επέστρεψε αποκάλυψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένειά της.

«Ξέρετε έχουμε πρόβλημα με το φαγητό των τριών παιδιών μου», είπε στους σοκαρισμένους καθηγητές του σχολείου της 17χρονης κόρης της η άνεργη μητέρα. Λίγο πριν είχε κληθεί να πάρει το παιδί της στο σπίτι γιατί είχε λιποθυμήσει από την πείνα...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη κοπέλα είχε να φάει τρεις ημέρες. Το πρωί της Τρίτης πήγε στο σχολείο της στην Πάτρα, όμως λίγο μετά την έναρξη του μαθήματος ζήτησε να βγει έξω. Μόλις έκανε δυο βήματα δεν άντεξε, σωριάστηκε στο έδαφος και λιποθύμησε.

Μόλις συνήλθε, το κορίτσι ζήτησε τη μητέρα του, η οποία ήρθε και την πήρε. Λίγο αργότερα η γυναίκα επέστρεψε στο σχολείο για να εξηγήσει στους δασκάλους της κόρης της τι συνέβαινε.

Η ίδια είναι άνεργη και εργάζεται μόνο περιστασιακά ως καθαρίστρια. «Ξέρετε έχουμε πρόβλημα με το φαγητό των τριών παιδιών μου», ήταν τα λόγια της, που σόκαραν όσους την άκουσαν. Διάφορα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν της επιτρέπουν να παρέχει στα τρία παιδιά της τα βασικά για τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα η μεγάλη της κόρη να μην αντέξει.

«Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το πρόβλημα του υποσιτισμού», λέει ο κύριος Κώστας Γιαννόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, που επιβεβαιώνει πως αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό.

Η κοινωνία της Πάτρας πάντως ανταποκρίθηκε άμεσα και με διάφορους τρόπους στηρίζει την οικογένεια των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Τώρα η μητέρα είναι σε αναζήτηση δουλειάς, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Κιμούλης από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Τι δείχνουν έως τώρα οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την βόμβα που έστειλαν στον Σόιμπλε οι “Πυρήνες”

Σύλληψη 23χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου