Συναγερμός στη Μύκονο για τις συναυλίες (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Συναγερμός στη Μύκονο για τις συναυλίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 31/07/16 - 14:23

Στη Μύκονο έφτασαν τις τελευταίες ημέρες ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για να διενεργήσουν αυστηρούς ελέγχους στις συναυλίες του Σάκη Ρουβά και του Αντώνη Ρέμου, στις οποίες συγκεντρώθηκαν χιλιάδες θαυμαστές των δύο τραγουδιστών και πολλές διασημότητες, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Στο πασίγνωστο Nammos, όπου ο Αντώνης Ρέμος ξεσήκωσε τα πλήθη, ήταν παρόντες 7 ελεγκτές της ΓΓΔΕ και έκαναν αυστηρό έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Το αποτέλεσμα ήταν να κοπούν όλες οι αποδείξεις και να μπουν στα δημόσια ταμεία, μόνο από ΦΠΑ, 190.000 ευρώ περίπου, και φυσικά ο φόρος που αναλογεί στις εισπράξεις οι οποίες ανήλθαν σε 1 εκατομμύριο ευρώ περίπου.

Μία ημέρα νωρίτερα ο Σάκης Ρουβάς ξεσήκωνε τον κόσμο στο Καλό Λειβάδι. Οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ έκαναν την έφοδό τους και εντόπισαν να μην έχουν κοπεί 12 αποδείξεις. Για τις 11 o λογαριασμός ήταν ως 500 ευρώ για κάθε απόδειξη, ενώ για τη δωδέκατη ο λογαριασμός ήταν στο ύψος της χλιδάτης Μυκόνου και έφτανε τις 12.000 ευρώ.

Και τώρα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αναμένεται η αρμόδια ΔΟΥ να εισηγηθεί να μπει λουκέτο στο μπαρ, γιατί οι αποδείξεις που δεν είχαν κοπεί ήταν πάνω από οκτώ, και το επόμενο εικοσαήμερο η επιχείρηση να κάνει τη δική της ένσταση.