Συνεχίζεται η προφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών

Συνεχίζεται το τουρκικό "καψόνι" -Παραμένουν κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοί μέχρι το τέλος Μαρτίου-Στην Τουρκία και Έλληνας εμπειρογνώμονας
Ενημερώθηκε: 14/03/18 - 23:51

Μετά το ΝΑΤΟ  και τις δηλώσεις Στολτενμπεργκ ότι το σοβαρό ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται προφυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης , είναι θέμα αποκλειστικά της Ελλάδας και της Τουρκίας, έρχεται και νέο χαστούκι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι δύο στρατιωτικοί θα παραμείνουν για τουλάχιστον έναν μήνα στις φυλακές της Αδριανούπολης, στην Τουρκία, προτού υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεσή τους κι αυτό γιατί το τουρκικό δικαστήριο όρισε συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του Τούρκου δικαστή στις 30 Μαρτίου

Νωρίτερα σήμερα, στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κοτζιάς, έχει στείλει Έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η υπόθεση πρέπει να διατηρηθεί αμιγώς στο νομικό επίπεδο και να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με «υπερτροφικό λόγο» περί «ομηρείας», καθώς αυτό δεν εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της Αθήνας.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ό,τι κάνω και τώρα. Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση. Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ προκειμένου να επιστρέψουν γρήγορα».