Συνελήφθη αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα στα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ

 
Συνελήφθη αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα στα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 05/04/23 - 15:21

Αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, όπως σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ σχετικά με τα όσα συνέβησαν έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αναφέρει αναλυτικά:

«Στις 12:10 περίπου 35 άτομα βγήκαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έβαλαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Στις 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών».Διαβάστε: Επεισόδια στην Πατησίων προκάλεσαν αναρχικοί - Αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ