Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τον πατέρα του Α. Μητρετώδη

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τον πατέρα του Α. Μητρετώδη
Ενημερώθηκε: 06/04/18 - 18:00

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη που κρατείται στις φυλακές Ανδριανούπολης μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη και του ζήτησε να μεταφέρει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε τον πατέρα του στρατιωτικού, ότι η γενναιότητά τους και το ήθος τους αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ για πέμπτη φορά σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται για 36η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης οι γονείς τους.

Οι γονείς των Μητρετώδη και Κούκλατζη έφτασαν στις φυλακές περίπου στη 13.00, ενώ νωρίτερα είχαν συνάντηση στο ελληνικό προξενείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες  που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, στους γονείς των δύο παιδιών επετράπη αυτή τη φορά να δουν τα παιδιά τους χωρίς να παρεμβάλλεται το γυάλινο διαχωριστικό. Σύμφωνα με τον κανονισμό των φυλακών της Αδριανούπολης, υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μια φορά τον μήνα. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν είχε συμβεί.

Μήνυμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έστειλε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε συνέντευξή του (εφημερίδα Documento) αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους και δηλώνει: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους ενόψει του Πάσχα.

Κουράγιο και δύναμη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης εύχεται ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο τουίτερ. «Μεγάλη Παρασκευή και οι δύο στρατιωτικοί μας φυλακισμένοι των Τούρκων στην Αδριανούπολη για 36η μέρα. Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά μας και τις οικογένειές τους» τονίζει ο τομεάρχης 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκινητική, όμως, ήταν η αναφορά στον Ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον Λοχία Κούκλατζη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας των Παθών από τον Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο ο οποίος ανέφερε: «απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές».

Τέλος, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έχει προωθήσει πλέγμα συμβολικών δράσεων για τους δυο στρατιωτικούς με το σύνθημα «Είστε μαζί μας» που αναγράφεται σε λέσχες και σε κυλικεία των σχηματισμών και των μονάδων.