Τούρκοι εθνικιστές πήγαν στα ανοιχτά των Οινουσσών με τουρκικές σημαίες (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Τούρκοι εθνικιστές πήγαν στις Οινούσσες με τουρκικές σημαίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 19/11/17 - 19:43

Μέλη του τουρκικού κόμματος «Κίνηση για την υπεράσπιση των Εθνικών Δικαιωμάτων», ένα μικρό κόμμα στην Τουρκία, που δεν εκπροσωπείται καν στην τουρκική βουλή, διοργάνωσαν μία κρουαζιέρα ανοιχτά των Οινουσσών.

Κρατώντας τουρκικές σημαίες προσπάθησαν με την κίνηση αυτή να διαμαρτυρηθούν για την «κατάληψη» του νησιού αυτού από την Ελλάδα, καθώς και άλλων 17 νησιών του Αιγαίου. Τα μέλη του εθνικιστικού κόμματος ξεκίνησαν με ένα πλοιάριο από τη Σμύρνη και έπειτα από 45 λεπτά έφτασαν στα ανοιχτά του νησιού. Όπως αναφέρεται, το πλοιάριο προσέγγισε τις Οινούσσες περίπου στο 1 μίλι.

«Παρότι οι Οινούσσες αποτελούν χώμα της πατρίδας μας», όπως λέει ο αρθρογράφος της επίσης εθνικιστικής εφημερίδας «Γενί Τσαγ», που συμμετείχε στην ενέργεια αυτή των μελών του κόμματος, «μόνο από μακριά μπορούσαμε να παρακολουθούμε το νησί. Γιατί εκεί υπάρχει ο ελληνικός στρατός και γιατί η ελληνική ακτοφυλακή παρακολουθούσε συνεχώς τις κινήσεις μας. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας χρειάζεται διαβατήριο για να πάει στο νησί αυτό».

Σήκωσαν τουρκικές σημαίες σε κάμπινγκ της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Ο πρόεδρος του κόμματος, ο δικηγόρος Καντίρ Καρτάλ, μόλις το πλοίο πλησίασε στο 1 μίλι, προέβη και στο απαραίτητο λογύδριο, λέγοντας τα εξής: «Όπως βλέπετε, αυτές είναι οι Οινούσσες, οι οποίες είναι ένα από τα 18 νησιά και βραχονησίδες που αφέθηκαν στην Ελλάδα, και για τις οποίες η κυβέρνηση του ΑΚΡ πρέπει να εξηγήσει στην κοινή γνώμη πώς επιτράπηκε να υπάρχει ελληνικός στρατός πάνω στα δικά μας εδάφη».

Τούρκος

Ο αρθρογράφος μάλιστα θεωρεί ότι «η κατάληψη των νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα ισοδυναμεί με την Κύπρο», δηλαδή όπως η Κύπρος δεν μπορεί να αφεθεί στους Έλληνες, έτσι και για τα νησιά αυτά θα πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο (όπως στην Κύπρο), ώστε να μην αφεθούν στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι εθνικιστές έψαλλαν μάλιστα και τον τουρκικό εθνικό ύμνο πάνω στο πλοίο και μετά αποχώρησαν και επέστρεψαν στη Σμύρνη.

O πρόεδρος του κόμματος μιλώντας σε εκπομπή για διάφορα ‘εθνικά θέματα’ (σ.σ. τρελός και δεν είναι καν να ασχοληθεί κανείς με την ενέργειά του ή τον ίδιο):

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με τουρκικές σημαίες και σημαία της «ανεξάρτητης Θράκης» (ΦΩΤΟ)

Κι άλλο βίντεο μιλώντας στο κόμμα του: