Το ΥΠΕΞ βάζει επιτέλους στο περιθώριο τους ψευδομουφτήδες της Θράκης

 
Το ΥΠΕΞ βάζει επιτέλους στο περιθώριο τους ψευδομουφτήδες της Θράκης

Ενημερώθηκε: 11/01/18 - 17:43

Σαφές μήνυμα προς τους ψευδομουφτήδες της Θράκης πως δεν έχουν κανένα απολύτως ρόλο και λόγο σ΄ ότι έχει να κάνει με την μουσουλμανική μειονόητα, έστειλε το ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του.

Σαρία

Η ανακοίνωση έχει ως θέμα το νομοσχέδιο για τη ,αλλά με όσα αναφέρονται οι ψευδομουφτήδες παίρνουν το μήνυμα που πρέπει. Ελπίζουμε να το κατάλαβαν.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα ιστορικό βήμα, εγκρίνοντας το νομοσχέδιο για την Σαρία, το οποίο ενισχύει την ισονομία και την ισοπολιτεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Είναι μια ρύθμιση που ενισχύει το καθεστώς των νομικών εγγυήσεων και των ατομικών ελευθεριών, αναβαθμίζοντας εν τέλει την ποιότητα ζωής του συνόλου των μελών της κοινότητας.

Η ρύθμιση για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας, για την οποία έξωθεν παρεμβάσεις είναι απορριπτέες. Καλό θα ήταν η Τουρκία να εστιάζει στα του οίκου της και στις δικές της σοβαρές εσωτερικές υποθέσεις.

Περαιτέρω, υπενθυμίζουμε ότι οι διωκόμενοι για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας, υπόδικοι και για άλλες αξιόποινες πράξεις, δεν μπορούν να προβάλλονται ως αυτόκλητοι και αξιόπιστοι συνομιλητές για οποιοδήποτε θέμα και σε κανένα ευνομούμενο και εμφορούμενο από δημοκρατικά ιδεώδη ευρωπαϊκό κράτος.

Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα έχει δεσμευθεί οικειοθελώς από συγκεκριμένες Συνθήκες, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Militaire

Πηγή: